Dankzij "de meerwaarde van de automatisering" krijgt de FOD Financiën de aanslagbiljetten sneller buiten.

Eind augustus waren er al 461.235 aanslagbiljetten verstuurd. Bij de FOD Financiën spreekt men van een 'unicum'. "Tot voor enkele jaren kregen we de eerste aanslagbiljetten pas in oktober de deur uit." Nog volgens de FOD is dat te danken aan de automatisering bij Financiën, met de online applicatie om belastingen in te dienen, Tax-on-Web, op kop.

De belastingaangiftes die elektronisch ingediend werden, worden ook dit jaar door de fiscus eerst behandeld. Dit jaar zal ongeveer de helft van de belastingaangiften ingediend zijn via Tax-on-Web, zijnde 3 miljoen stuks. Midden juli stond de teller, zonder het leeuwendeel van de de aangiften van de boekhouders, op 2,16 miljoen elektronische belastingaangiftes.

"Zonder enig noemenswaardig probleem", aldus nog de FOD Financiën. Daarbij worden de moeilijkheden van eind april met de mantel der liefde bedekt. Toen zaten een paar duizend ambtenaren met de vingers te draaien omdat Tax-on-web plat lag.

Dankzij "de meerwaarde van de automatisering" krijgt de FOD Financiën de aanslagbiljetten sneller buiten. Eind augustus waren er al 461.235 aanslagbiljetten verstuurd. Bij de FOD Financiën spreekt men van een 'unicum'. "Tot voor enkele jaren kregen we de eerste aanslagbiljetten pas in oktober de deur uit." Nog volgens de FOD is dat te danken aan de automatisering bij Financiën, met de online applicatie om belastingen in te dienen, Tax-on-Web, op kop. De belastingaangiftes die elektronisch ingediend werden, worden ook dit jaar door de fiscus eerst behandeld. Dit jaar zal ongeveer de helft van de belastingaangiften ingediend zijn via Tax-on-Web, zijnde 3 miljoen stuks. Midden juli stond de teller, zonder het leeuwendeel van de de aangiften van de boekhouders, op 2,16 miljoen elektronische belastingaangiftes. "Zonder enig noemenswaardig probleem", aldus nog de FOD Financiën. Daarbij worden de moeilijkheden van eind april met de mantel der liefde bedekt. Toen zaten een paar duizend ambtenaren met de vingers te draaien omdat Tax-on-web plat lag.