Allemaal interessant, die data die je via de sensoren van het Internet of Things kunt capteren. Maar je hebt wel minstens twee informaticadiploma's nodig om ermee aan de slag te kunnen. Met de hardware van de Gentse start-up Crodeon wordt het een stuk gemakkelijker.

Met één muisklik zien hoeveel dat topgerecht dat je net serveerde je kostte. Een pagina verder ontdekken welk ingrediënt je dringend moet bijbestellen. Onmiddellijk de financiële impact zien van die kleine wijziging aan een schotel. Het zijn de dromen van iedere restaurantuitbater, en de Antwerpse start-up Apicbase maakt ze nu waar.

Meer en meer mensen leiden aan de ziekte van Parkinson, en dat soms al op jonge leeftijd. Om hen zo lang mogelijk een goeie levenskwaliteit te bieden, en zorgverleners de nodige informatie te verstrekken, ontwikkelde de Waalse start-up NeuroPath een platform dat voor iedere patiënt apart data verzamelt en ontsluit.

Phishing: nepmails die hengelen naar je geld of wachtwoorden. Nu we door de coronacrisis thuiszitten, mailen we à volonté. En dus wordt die specifieke vorm van oplichting ineens een groter probleem. De Leuvense start-up Phished laat zich inhuren om bedrijfsmedewerkers op te voeden rond het probleem. Maar zijn er dan nog steeds mensen die denken dat die Nigeriaanse prins écht bestaat?

Het is niet omdat je alle bedrijfsgegevens op een server bewaart, dat iedereen alles moet en mag kunnen bekijken. In tijden van toenemend folderbeheer en bijhorend gegoochel met permissies, zorgt de Gentse start-up Folderfay voor een welkome automatisering.

Je hebt vaste werknemers, flexijobbers, interimmers en af en toe ook nog een student. Hoe je het overzicht houdt tussen al die verschillende statuten en contracten? Niet, is vaak het antwoord. Book'u komt met een handige tool om niet alleen te plannen, maar ook om het papierwerk meteen vanuit één centraal punt te managen.

Meer en meer bedrijven stappen over op de clouddiensten van Microsoft, zoals Office 365 - dat recentelijk is omgedoopt tot Microsoft 365. Toch gebruiken ze vaak maar een fractie van het arsenaal aan mogelijkheden. De Antwerpse start-up Appdate wil daar met een nieuwe aanpak verandering in brengen.

Je hebt medewerkers, maar houden ze ook van je bedrijf? Onderzoek wijst uit dat het daar vaak wat aan ontbreekt. De Limburgse start-up Ambassify doet zijn best om band tussen werkgever en werknemer aan te halen, en reikt en passant interessante marketingmogelijkheden aan.

Onbetaalde rekeningen kunnen een bedrijf zwaar in de problemen brengen. Erachteraan gaan kost echter ook moeite, en de procedures zijn omslachtig. De Gentse start-up Unpaid klaart deze klus voor jou en zet daarvoor alle moderne tools in, als een digitaal incassobureau.

Kennis is macht, maar kennis kan ook een uitdaging zijn. Wie weet wat, en waar is die informatie te vinden? De Oost-Vlaamse start-up Whale schept overzicht in een handig online platform, en zorgt ervoor dat de juiste informatie net dan verschijnt wanneer je ze nodig hebt.

Artificiële Intelligentie voor iedereen, dat is de missie van Trendskout. Door AI niet projectmatig te benaderen, maar als kant-en-klaar in elkaar te zetten bouwblokken, biedt de Gentse start-up ook kleinere bedrijven de kans meer uit hun data te halen.

MicroStart organiseert de jaarlijkse MicroStarters Week van 16 tot 20 maart, een nationale vijfdaagse met evenementen en webinars over microkrediet