Corilus heeft Into.Care overgenomen. De tool van de Gentse start-up die WZC-personeel moet bijstaan zal op termijn de huidige 'elderly care'-software van de medische softwarespecialist vervangen. 'Dat wij in de cloud werkten en zij niet, gaf de doorslag', zegt Into.Care-oprichter Jeroen De Backer.

Bijles is duur, en soms is een vraag te klein om er een leraar mee lastig te vallen. Waar je er dan mee naar toe gaat? Waarom niet bij een wat oudere student, die bijna zijn diploma heeft! De Brusselse start-up Wirenotes die eerder al scoorde met zijn studentenplatform, wil met Wirenotes Learning dat gat invullen.

Het is niet omdat je een puike advocaat of boekhouder bent, dat je ook weet hoe je de sociale media daarvan moet overtuigen. Nu dat almaar belangrijker wordt, wil de Antwerpse start-up Willow dienstverleners daarbij helpen, met een model waarbij menselijke hulp wordt aangevuld door een webplatform.

Als data het nieuwe goud is, dan moet het ook bewaakt worden alsof het dat blinkend goedje is. De Vlaams-Brabantse start-up Responsum doet het met een webplatform dat niet alleen je medewerkers bewust maakt van de gevaren, maar tegelijk ook zorgt dat je in orde bent met alle regels.

'Automatiseren moet je leren'. Dat is het motto waaronder de Leuvense scale-up Pick-it3D robots aanleert om in bedrijfsomgevingen zelf onderdelen te herkennen. Want een robot die weet wat hij nodig heeft, die hoef je niet langer spullen aan te reiken. En dat scheelt een behoorlijke slok op de borrel.

Ons gezondheidssysteem kraakt in zijn voegen. Niet alleen zorgt de vergrijzing voor een toenemende vraag, daarbovenop komt nu ook de coronacrisis. Als de instroom van zorgkundigen dan achterblijft, zit er maar één ding op: de zorg efficiënter maken. Daar wil de Genkse start-up DEO een handje bij helpen, door de processen in het operatiekwartier te stroomlijnen.

De grote industrie zuipt energie en vaak is ze daar zelf niet gelukkig mee. Met behulp van een managementplatform probeert het Antwerpse Condugo hen te helpen het verbruik in kaart te brengen en in één beweging te verduurzamen.

Delen is de toekomst: waarom zou je immers een auto, wasmachine of zelfs logeerkamer permanent moeten 'bezitten' als je die slechts af en toe nodig hebt? De Gentse start-up Tapazz ontwikkelde software om private deelgemeenschappen op te zetten, waardoor je heel wat geld kan besparen.

'Het kan niet dat je in twintig seconden een boek online bestelt, maar dat je wel zes telefoontjes moet plegen om een graafmachine op je werf te krijgen'. Zo kort en krachtig benoemd Smartyard hét probleem in de bouw. En zo simpel is hun oplossing: een online platform voor alles wat in de sector moet worden gehuurd.

Afgaande op de hoeveelheid oplossingen, is de eindeloze stroom mails en documenten het grootste probleem waar bedrijven mee te kampen hebben. Ook de Gentse start-up Paperbox waagt zich op deze markt, en doet dat met een innovatie die de volledige keten beheert.

Het Hasseltse Umital helpt bedrijven al langer om hun medewerkers de digitale omslag te laten maken. Waar ze dat tot nu toe deden met workshops en andere coaching, is de start-up nu klaar voor de volgende stap: een eigen weboplossing waarmee bedrijven kennis en kennisnetwerken beter in kaart kunnen brengen.