De nieuwe app (beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten) laat reizigers weten binnen hoeveel minuten ze aan hun volgende halte zijn, en geeft 3 minuten voor de opgegeven afstaphalte een signaal. Is de app geopend, dan verschijnt er een melding op het scherm; is hij afgesloten, dan gaat er een geluid af en trilt de smartphone - wat ook nuttig is voor blinden en slechtzienden.

De app bevindt zich in een testfase. Als blijkt dat klanten er een meerwaarde in zien, zal hij worden geïntegreerd in de reisinfo-apps van De Lijn.

Het aantal actieve gebruikers van de door The Mobile Company ontwikkelde app 'De Lijn', die reisinfo van allerlei aard geeft, groeide het afgelopen jaar ook pijlsnel. Het aantal actieve Android- en iOS-gebruikers per maand steeg in 2014 van circa 60.000 in januari tot circa 120.000 en 90.000 in december.

(Belga/MI)

De nieuwe app (beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten) laat reizigers weten binnen hoeveel minuten ze aan hun volgende halte zijn, en geeft 3 minuten voor de opgegeven afstaphalte een signaal. Is de app geopend, dan verschijnt er een melding op het scherm; is hij afgesloten, dan gaat er een geluid af en trilt de smartphone - wat ook nuttig is voor blinden en slechtzienden. De app bevindt zich in een testfase. Als blijkt dat klanten er een meerwaarde in zien, zal hij worden geïntegreerd in de reisinfo-apps van De Lijn. Het aantal actieve gebruikers van de door The Mobile Company ontwikkelde app 'De Lijn', die reisinfo van allerlei aard geeft, groeide het afgelopen jaar ook pijlsnel. Het aantal actieve Android- en iOS-gebruikers per maand steeg in 2014 van circa 60.000 in januari tot circa 120.000 en 90.000 in december.(Belga/MI)