Voor webbedrijf Yahoo zouden al twee biedingen zijn binnengekomen en zou een derde in de maak zijn.

Softwarereus Microsoft en investeerder Silver Lake enerzijds en TPG Capital anderzijds zouden een minderheidsaandeel beogen. Een derde groep bieders, bestaande uit investeerders Blackstone Group, Bain Capital en enkele Aziatische bedrijven (waaronder de Chinese e-commercegroep Alibaba), zou nu klaarstaan met een eigen voorstel.

Dat blijkt uit bronnen van persagentschap Reuters. Het bod van die laatste groep bedrijven zou Yahoo waarderen op 25 miljard dollar. Het is onduidelijk of het om de volledige of gedeeltelijke overname van het bedrijf gaat. In elk geval zou Alibaba zeker het 40 procent aandeel dat Yahoo nu in het bedrijf heeft, willen terugkopen.

Yahoo is, door de zware concurrentie van spelers als Google en Facebook, zijn strategie aan het herbekijken en op zoek naar een nieuwe topman, na het ontslag van Carol Bartz. Zij was er de voorbije jaren niet in geslaagd de neergang van het marktaandeel te stoppen.

Voor webbedrijf Yahoo zouden al twee biedingen zijn binnengekomen en zou een derde in de maak zijn. Softwarereus Microsoft en investeerder Silver Lake enerzijds en TPG Capital anderzijds zouden een minderheidsaandeel beogen. Een derde groep bieders, bestaande uit investeerders Blackstone Group, Bain Capital en enkele Aziatische bedrijven (waaronder de Chinese e-commercegroep Alibaba), zou nu klaarstaan met een eigen voorstel. Dat blijkt uit bronnen van persagentschap Reuters. Het bod van die laatste groep bedrijven zou Yahoo waarderen op 25 miljard dollar. Het is onduidelijk of het om de volledige of gedeeltelijke overname van het bedrijf gaat. In elk geval zou Alibaba zeker het 40 procent aandeel dat Yahoo nu in het bedrijf heeft, willen terugkopen. Yahoo is, door de zware concurrentie van spelers als Google en Facebook, zijn strategie aan het herbekijken en op zoek naar een nieuwe topman, na het ontslag van Carol Bartz. Zij was er de voorbije jaren niet in geslaagd de neergang van het marktaandeel te stoppen.