Bijna 205.000 mensen hebben al een petitie getekend waarin ze hun zorgen uiten over de iPhone 7, die Apple naar verwachting in oktober uitbrengt. In het geruchtencircuit gaat al geruime tijd rond dat de nieuwe iPhone zo dun wordt dat er geen plek meer is voor de mini-koptelefooningang.

De ondertekenaars wijzen er op dat Apple dit kunstje eerder heeft geflikt door de originele iPod-dockconnector te vervangen door een nieuwe. Zo'n actie maakt in een klap veel accessoires van iPhone-gebruikers waardeloos en dwingt hen diep in de buidel te tasten voor nieuwe accessoires met de juiste connector. Bovendien, zo staat in de petitie, druist zo'n beslissing in tegen Apples strategie een milieubewust bedrijf te zijn. Er wordt in een klap een grote berg onnodig elektronisch afval gecreëerd die hoogstwaarschijnlijk niet wordt gerecycled.

De oproep aan Apple is dus om de standaard oortelefoon-ingang gewoon bij de iPhone 7 in te bouwen.

Bron: Automatiseringgids

Bijna 205.000 mensen hebben al een petitie getekend waarin ze hun zorgen uiten over de iPhone 7, die Apple naar verwachting in oktober uitbrengt. In het geruchtencircuit gaat al geruime tijd rond dat de nieuwe iPhone zo dun wordt dat er geen plek meer is voor de mini-koptelefooningang.De ondertekenaars wijzen er op dat Apple dit kunstje eerder heeft geflikt door de originele iPod-dockconnector te vervangen door een nieuwe. Zo'n actie maakt in een klap veel accessoires van iPhone-gebruikers waardeloos en dwingt hen diep in de buidel te tasten voor nieuwe accessoires met de juiste connector. Bovendien, zo staat in de petitie, druist zo'n beslissing in tegen Apples strategie een milieubewust bedrijf te zijn. Er wordt in een klap een grote berg onnodig elektronisch afval gecreëerd die hoogstwaarschijnlijk niet wordt gerecycled.De oproep aan Apple is dus om de standaard oortelefoon-ingang gewoon bij de iPhone 7 in te bouwen. Bron: Automatiseringgids