Gentenaar Alain De Taeye, die in 1984 mee aan de wieg stond van digitale kaartenbouwer Tele Atlas, zal op 10 juni zijn functie van chief executive officer overdragen aan de Amerikaan Bill Henry, de voormalige crisismanager bij het Britse systeemhuis iSoft.

Op 10 juni wordt de overname van Tele Atlas door TomTom definitief. Dat zorgt voor enkele verschuivingen aan de top van de digitale kaartenproducent. Alain De Taeye laat zijn ceo-stoel aan de Amerikaan Bill Henry en wordt bestuurder bij TomTom.

Alain De Taeye (51) is in 1979 afgestudeerd als architect. Eerst werkte hij nog een paar jaar aan zijn alma mater als assistent, maar al snel startte hij zijn eigen firma Informatics & Management Consultants op, die onder meer systemen voor routeplanning ontwikkelde. Na lange onderhandelingen werd dat bedrijf in 1988 een onderdeel van het Nederlandse Tele Atlas. Aanvankelijk was De Taeye verantwoordelijk voor de Belgische poot van het bedrijf, maar sinds 1999 is hij ceo. Onder zijn leiderschap haalde Tele Atlas twee keer geld op met een beursintroductie, en deed het een paar belangrijke overnames in de VS. In 2006 verhuisde de hoofdzetel definitief naar Gent.

De Amerikaan Bill Henry was voordien chief operating officer - zeg maar crisismanager - van het Britse iSoft, de beursgenoteerde ontwikkelaar van managementsystemen voor de gezondheidszorg. iSoft was in 2006-2007 vooral in het nieuws door een megacontract met de Britse National Health Service, dat weinig vlot verliep. De groep werd in oktober tenslotte overgenomen door IBA Health. Voor hij in juni 2006 bij iSoft kwam werkte Bill Henry als divisie-ceo bij Message Labs Group.

Gentenaar Alain De Taeye, die in 1984 mee aan de wieg stond van digitale kaartenbouwer Tele Atlas, zal op 10 juni zijn functie van chief executive officer overdragen aan de Amerikaan Bill Henry, de voormalige crisismanager bij het Britse systeemhuis iSoft. Op 10 juni wordt de overname van Tele Atlas door TomTom definitief. Dat zorgt voor enkele verschuivingen aan de top van de digitale kaartenproducent. Alain De Taeye laat zijn ceo-stoel aan de Amerikaan Bill Henry en wordt bestuurder bij TomTom. Alain De Taeye (51) is in 1979 afgestudeerd als architect. Eerst werkte hij nog een paar jaar aan zijn alma mater als assistent, maar al snel startte hij zijn eigen firma Informatics & Management Consultants op, die onder meer systemen voor routeplanning ontwikkelde. Na lange onderhandelingen werd dat bedrijf in 1988 een onderdeel van het Nederlandse Tele Atlas. Aanvankelijk was De Taeye verantwoordelijk voor de Belgische poot van het bedrijf, maar sinds 1999 is hij ceo. Onder zijn leiderschap haalde Tele Atlas twee keer geld op met een beursintroductie, en deed het een paar belangrijke overnames in de VS. In 2006 verhuisde de hoofdzetel definitief naar Gent. De Amerikaan Bill Henry was voordien chief operating officer - zeg maar crisismanager - van het Britse iSoft, de beursgenoteerde ontwikkelaar van managementsystemen voor de gezondheidszorg. iSoft was in 2006-2007 vooral in het nieuws door een megacontract met de Britse National Health Service, dat weinig vlot verliep. De groep werd in oktober tenslotte overgenomen door IBA Health. Voor hij in juni 2006 bij iSoft kwam werkte Bill Henry als divisie-ceo bij Message Labs Group.