Alain De Taeye (ex-topman van Tele Atlas, nu bestuurder bij TomTom Global) en Victor Keersmaekers investeren in SonicAngel. Dat 'platenlabel' gaat met FilmAngel.TV overigens ook jonge film- en televisieregisseurs ondersteunen. Keersmaekers staat aan het hoofd van Roland Central Europe, de lokale afdeling van de Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten en audioapparatuur. Daarnaast is de Kortrijkzaan Dirk Ghekiere van dZine (onlangs overgenomen door de West-Vlaamse technologiespecialist Barco) ook investeerder en lid van de raad van bestuur.

SonicAngel is vorig jaar opgericht door Bart Becks en Maurice Engelen (van de muziekgroep Praga Khan). Fans investeren er in hun favoriete artiesten en kunnen ook in de winst delen. In België heeft SonicAngel al twintig artiesten naar een succesvolle financiering begeleid. De bekendste is Tom Dice. Zijn fans die 10 euro in hem hebben geïnvesteerd, kregen een return van 33 euro. Voor zijn nieuwe album haalde Dice in vijf dagen tijd 46.000 euro op.

SonicAngel wil zich internationaal uitbreiden. "Van grotere bedrijven was er ook interesse, maar we hebben voor de beperkte kapitaalinjectie van business angels gekozen", zegt Becks. "Zij bieden veel toegevoegde waarde. Victor Keersmaekers heeft heel wat contacten in de muzieksector en Alain De Taeye heeft veel ervaring met internationale expansies. Dat is ook waar wij het extra kapitaal voor willen gebruiken. We zijn al gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en de VS en straks volgt Zwitserland."

FilmAngel.TV

Overigens gaat SonicAngel met FilmAngel.TV nu ook jonge film- en televisieregisseurs ondersteunen. Dat heeft Telenet, partner van Becks en Engelen, enkele dagen geleden meegedeeld. FilmAngel.TV zal op dezelfde manier werken als SonicAngel. Jongeren kunnen via het platform hun projecten voorstellen, steun zoeken op sociale media en hun project laten financieren door fans.

"Het idee voor FilmAngel ontstond omdat we van heel wat jongeren de vraag kregen of ze ook hun film- of videoproject via SonicAngel konden laten financieren, want het concept en de bedragen waren vrij gelijklopend", aldus nog Becks.

Het team achter de website zal de jongeren begeleiden om hun project te realiseren en commercialiseren. Telenet zal het platform financieel ondersteunen, maar de projecten ook mee begeleiden en selecteren, klinkt het. Sommige projecten zal Telenet uitzenden via digitale televisie.

Alain De Taeye (ex-topman van Tele Atlas, nu bestuurder bij TomTom Global) en Victor Keersmaekers investeren in SonicAngel. Dat 'platenlabel' gaat met FilmAngel.TV overigens ook jonge film- en televisieregisseurs ondersteunen. Keersmaekers staat aan het hoofd van Roland Central Europe, de lokale afdeling van de Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten en audioapparatuur. Daarnaast is de Kortrijkzaan Dirk Ghekiere van dZine (onlangs overgenomen door de West-Vlaamse technologiespecialist Barco) ook investeerder en lid van de raad van bestuur. SonicAngel is vorig jaar opgericht door Bart Becks en Maurice Engelen (van de muziekgroep Praga Khan). Fans investeren er in hun favoriete artiesten en kunnen ook in de winst delen. In België heeft SonicAngel al twintig artiesten naar een succesvolle financiering begeleid. De bekendste is Tom Dice. Zijn fans die 10 euro in hem hebben geïnvesteerd, kregen een return van 33 euro. Voor zijn nieuwe album haalde Dice in vijf dagen tijd 46.000 euro op. SonicAngel wil zich internationaal uitbreiden. "Van grotere bedrijven was er ook interesse, maar we hebben voor de beperkte kapitaalinjectie van business angels gekozen", zegt Becks. "Zij bieden veel toegevoegde waarde. Victor Keersmaekers heeft heel wat contacten in de muzieksector en Alain De Taeye heeft veel ervaring met internationale expansies. Dat is ook waar wij het extra kapitaal voor willen gebruiken. We zijn al gelanceerd in Duitsland, Frankrijk en de VS en straks volgt Zwitserland." FilmAngel.TV Overigens gaat SonicAngel met FilmAngel.TV nu ook jonge film- en televisieregisseurs ondersteunen. Dat heeft Telenet, partner van Becks en Engelen, enkele dagen geleden meegedeeld. FilmAngel.TV zal op dezelfde manier werken als SonicAngel. Jongeren kunnen via het platform hun projecten voorstellen, steun zoeken op sociale media en hun project laten financieren door fans. "Het idee voor FilmAngel ontstond omdat we van heel wat jongeren de vraag kregen of ze ook hun film- of videoproject via SonicAngel konden laten financieren, want het concept en de bedragen waren vrij gelijklopend", aldus nog Becks. Het team achter de website zal de jongeren begeleiden om hun project te realiseren en commercialiseren. Telenet zal het platform financieel ondersteunen, maar de projecten ook mee begeleiden en selecteren, klinkt het. Sommige projecten zal Telenet uitzenden via digitale televisie.