Gisteravond werden, onder het goedkeurende oog van Marilyn Monroe, de tiende Data News Awards For Excellence uitgereikt. Alain Wirtz van het Belgische Zetes mag zich ICT Personality of the Year noemen.

Het zijn de 'Oscars' van de Belgische it-sector, de Data News Awards For Excellence. Voor de tiende keer al worden ze uitgereikt tijdens een gala met zowat 800 gasten. Bovendien was er een extra reden om te vieren, gezien het dertigjarige bestaan van Data News.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Alain Wirtz van identificatiespecialist Zetes, bekend van de elektronische identiteitskaart. Wirtz kreeg de enige prijs die door de redactie van Data News wordt uitgereikt, die voor de belangrijkste ict-persoonlijkheid van het land, de ICT Personality of the Year. Wirtz werd bekroond voor zijn jarenlange ondernemerschap en de prestaties die hij met zijn bedrijf Zetes neerzet.

Natuurlijk werden er ook 12 Awards For Excellence uitgereikt aan de ict-leveranciers en 1 Readers' Choice Award (keuze van lezers). Een overzicht van de winnaars:

Readers' Choice: Belgacom

Belgian Vendor of the Year: IrisQuality Awards: Option, SD Worx

Software Vendor of the Year: VMwareQuality Awards: IBM, Microsoft

Hardware Vendor of the Year: IBMQuality Awards: HP, Dell

Storage Vendor of the Year: EMCQuality Awards: IBM, Netapp

Application Vendor of the Year: MicrosoftQuality Awards: Oracle, SAP

Security Vendor of the Year: McAfeeQuality Awards: Symantec, Juniper Networks

Network Integrator of the Year: Dimension DataQuality Awards: Telindus Belgacom ICT, BT Global Services

System Integrator of the Year: HP-EDSQuality Awards: Getronics, IBM

Consultancy Company of the Year: AccentureQuality Awards: Gartner, Deloitte

Mobile Vendor of the Year: AppleQuality Awards: Research In Motion, Nokia

Telecom Provider of the Year: MobistarQuality Awards: Belgacom, Telenet

Technology Company of the Year: GoogleQuality Awards: Apple, HP

Begin februari werden de twaalf categorieën en de 'longlist' met alle ondernemingen op de speciale Data News website geplaatst. Lezers konden dankzij een sms-codedienst hun favoriet bedrijf aanduiden. In totaal ontvingen 2.700 lezers een code. Ruim 2.100 van hen vulden de volledige awardsenquête in en bepaalden dus de uiteindelijke top 3 van nominees per categorie. Die top 3 per categorie werd eind februari gepubliceerd. Half maart kreeg de professionele jury uiteindelijk het laatste woord. Die besliste wie van de drie de uiteindelijke winnaar werd.

Gisteravond werden, onder het goedkeurende oog van Marilyn Monroe, de tiende Data News Awards For Excellence uitgereikt. Alain Wirtz van het Belgische Zetes mag zich ICT Personality of the Year noemen. Het zijn de 'Oscars' van de Belgische it-sector, de Data News Awards For Excellence. Voor de tiende keer al worden ze uitgereikt tijdens een gala met zowat 800 gasten. Bovendien was er een extra reden om te vieren, gezien het dertigjarige bestaan van Data News. De hoofdvogel werd afgeschoten door Alain Wirtz van identificatiespecialist Zetes, bekend van de elektronische identiteitskaart. Wirtz kreeg de enige prijs die door de redactie van Data News wordt uitgereikt, die voor de belangrijkste ict-persoonlijkheid van het land, de ICT Personality of the Year. Wirtz werd bekroond voor zijn jarenlange ondernemerschap en de prestaties die hij met zijn bedrijf Zetes neerzet. Natuurlijk werden er ook 12 Awards For Excellence uitgereikt aan de ict-leveranciers en 1 Readers' Choice Award (keuze van lezers). Een overzicht van de winnaars: Readers' Choice: Belgacom Belgian Vendor of the Year: IrisQuality Awards: Option, SD Worx Software Vendor of the Year: VMwareQuality Awards: IBM, Microsoft Hardware Vendor of the Year: IBMQuality Awards: HP, Dell Storage Vendor of the Year: EMCQuality Awards: IBM, Netapp Application Vendor of the Year: MicrosoftQuality Awards: Oracle, SAP Security Vendor of the Year: McAfeeQuality Awards: Symantec, Juniper Networks Network Integrator of the Year: Dimension DataQuality Awards: Telindus Belgacom ICT, BT Global Services System Integrator of the Year: HP-EDSQuality Awards: Getronics, IBM Consultancy Company of the Year: AccentureQuality Awards: Gartner, Deloitte Mobile Vendor of the Year: AppleQuality Awards: Research In Motion, Nokia Telecom Provider of the Year: MobistarQuality Awards: Belgacom, Telenet Technology Company of the Year: GoogleQuality Awards: Apple, HP Begin februari werden de twaalf categorieën en de 'longlist' met alle ondernemingen op de speciale Data News website geplaatst. Lezers konden dankzij een sms-codedienst hun favoriet bedrijf aanduiden. In totaal ontvingen 2.700 lezers een code. Ruim 2.100 van hen vulden de volledige awardsenquête in en bepaalden dus de uiteindelijke top 3 van nominees per categorie. Die top 3 per categorie werd eind februari gepubliceerd. Half maart kreeg de professionele jury uiteindelijk het laatste woord. Die besliste wie van de drie de uiteindelijke winnaar werd.