In Turnhout kreeg een duizendtal mensen een telefonische oproep dat ze zich klaar moesten houden voor een evacuatie. Dat bericht werd per ongeluk verstuurd via het CIN-communicatiesysteem.

Bewoners in het noorden van Turnhout kregen gisteren een automatisch telefoontje dat ze zich moesten klaar houden voor een evacuatie. De federale politie bleek die boodschap echter per ongeluk tijdens een oefening verstuurd. Toen de fout ontdekt was, werd een nieuwe boodschap verstuurd om de mensen gerust te stellen. Burgemeester Marcel Hendrickx heeft kort nadien via de website van de stad zijn excuses aangeboden.

Het bericht tot evacuatie is een dienst van de federale politie in tijden van rampen. Mensen horen dan via hun telefoon een ingesproken bericht van het provinciebestuur. Het gaat om het communicatiesysteem CIN.

In Turnhout kreeg een duizendtal mensen een telefonische oproep dat ze zich klaar moesten houden voor een evacuatie. Dat bericht werd per ongeluk verstuurd via het CIN-communicatiesysteem. Bewoners in het noorden van Turnhout kregen gisteren een automatisch telefoontje dat ze zich moesten klaar houden voor een evacuatie. De federale politie bleek die boodschap echter per ongeluk tijdens een oefening verstuurd. Toen de fout ontdekt was, werd een nieuwe boodschap verstuurd om de mensen gerust te stellen. Burgemeester Marcel Hendrickx heeft kort nadien via de website van de stad zijn excuses aangeboden. Het bericht tot evacuatie is een dienst van de federale politie in tijden van rampen. Mensen horen dan via hun telefoon een ingesproken bericht van het provinciebestuur. Het gaat om het communicatiesysteem CIN.