BE-Alert is een systeem waarmee burgers gealarmeerd kunnen worden in noodsituaties via verschillende communicatiekanalen, zoals spraakoproepen, sms'en en sociale media. De tool wordt federaal beheerd, maar zal ook ter beschikking worden gesteld van alle lokale overheden. Het pilootproject, waaraan 33 gemeenten en de provinciegouverneurs deelnamen, is in het voorjaar afgerond.

Basisversie

In een eerste fase zal BE-Alert beschikbaar zijn in een "basisversie", waarbij inschrijving door burgers noodzakelijk is. Het Crisiscentrum zal die basisversie echter "met mondjesmaat laten evolueren door continu verbeteringen aan te brengen, door nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en door nieuwe communicatiekanalen toe te voegen", klinkt het. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een systeem op basis van geolokalisering, waarbij geen inschrijving nodig is.

Gratis inschrijving

Wie dat wil, kan zich inschrijven op BE-Alert via de website van het Crisiscentrum. De inschrijving en de ontvangst van alarmberichten zijn gratis.

(Belga/WK)

BE-Alert is een systeem waarmee burgers gealarmeerd kunnen worden in noodsituaties via verschillende communicatiekanalen, zoals spraakoproepen, sms'en en sociale media. De tool wordt federaal beheerd, maar zal ook ter beschikking worden gesteld van alle lokale overheden. Het pilootproject, waaraan 33 gemeenten en de provinciegouverneurs deelnamen, is in het voorjaar afgerond. Basisversie In een eerste fase zal BE-Alert beschikbaar zijn in een "basisversie", waarbij inschrijving door burgers noodzakelijk is. Het Crisiscentrum zal die basisversie echter "met mondjesmaat laten evolueren door continu verbeteringen aan te brengen, door nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en door nieuwe communicatiekanalen toe te voegen", klinkt het. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een systeem op basis van geolokalisering, waarbij geen inschrijving nodig is.Gratis inschrijving Wie dat wil, kan zich inschrijven op BE-Alert via de website van het Crisiscentrum. De inschrijving en de ontvangst van alarmberichten zijn gratis.(Belga/WK)