Alcatel-Lucent is in de laatste rechte lijn voor de verkoop van zijn afdeling bedrijfstelefonie. Die zou naar de Chinese onderneming Huaxin gaan.

Alcatel-Lucent zou wel een 15% aandeel behouden, maar de overige 85% komen in handen van China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center. De Chinezen leggen daarvoor 201 miljoen euro op tafel. Huaxin is geen onbekende voor Alcatel. Het is immers een minderheidsaandeelhouder in Alcatel-Lucent Shangai Bell.

Met de verkoop gaat de nieuwe Alcatel-Lucent ceo Michel Combes verder met zijn transformatieplan om enkel nog te focussen op een handvol winstgevende activiteiten. Naast besparingen bevat dit plan ook de verkoop van afdelingen voor minstens 1 miljard euro.

Alcatel-Lucent is in de laatste rechte lijn voor de verkoop van zijn afdeling bedrijfstelefonie. Die zou naar de Chinese onderneming Huaxin gaan. Alcatel-Lucent zou wel een 15% aandeel behouden, maar de overige 85% komen in handen van China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center. De Chinezen leggen daarvoor 201 miljoen euro op tafel. Huaxin is geen onbekende voor Alcatel. Het is immers een minderheidsaandeelhouder in Alcatel-Lucent Shangai Bell. Met de verkoop gaat de nieuwe Alcatel-Lucent ceo Michel Combes verder met zijn transformatieplan om enkel nog te focussen op een handvol winstgevende activiteiten. Naast besparingen bevat dit plan ook de verkoop van afdelingen voor minstens 1 miljard euro.