Het Franse telecombedrijf Alcatel-Lucent heeft tijdens het tweede kwartaal onverwacht winst geboekt. Het is de eerste keer in bijna drie jaar dat het bedrijf uit de rode cijfers blijft.

Alcatel-Lucent kwam over het tweede kwartaal uit op een nettowinst van 14 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,1 miljard euro tijdens het tweede kwartaal vorig jaar. Het bedrijf werd geholpen door kostenbesparingen en een winst van 255 miljoen euro uit de verkoop van Thales-aandelen.

Analisten verwachtten een kwartaalverlies van 251 miljoen euro. De kwartaalomzet daalde met bijna 5 procent tot 3,9 miljard euro.

Alcatel-Lucent verloor al zowat 8,5 miljard euro sinds Alcatel in 2006 Lucent Technologies kocht. Ceo Ben Verwaayen lanceerde in december een plan om 2 miljard euro te besparen op de uitgaven, waardoor het banenverlies sinds de fusie op 17.500 komt. In België werden pas 153 ontslagen aangekondigd.

Beleggers reageerden positief op het nieuws, voornamelijk omwille van de herhaling door het bedrijf dat de operationele winst, uitgezonderd bepaalde elementen, dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau zou uitkomen als vorig jaar. Het bedrijf wil in 2010 winstgevend zijn.

Bron: Belga

Het Franse telecombedrijf Alcatel-Lucent heeft tijdens het tweede kwartaal onverwacht winst geboekt. Het is de eerste keer in bijna drie jaar dat het bedrijf uit de rode cijfers blijft. Alcatel-Lucent kwam over het tweede kwartaal uit op een nettowinst van 14 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,1 miljard euro tijdens het tweede kwartaal vorig jaar. Het bedrijf werd geholpen door kostenbesparingen en een winst van 255 miljoen euro uit de verkoop van Thales-aandelen. Analisten verwachtten een kwartaalverlies van 251 miljoen euro. De kwartaalomzet daalde met bijna 5 procent tot 3,9 miljard euro. Alcatel-Lucent verloor al zowat 8,5 miljard euro sinds Alcatel in 2006 Lucent Technologies kocht. Ceo Ben Verwaayen lanceerde in december een plan om 2 miljard euro te besparen op de uitgaven, waardoor het banenverlies sinds de fusie op 17.500 komt. In België werden pas 153 ontslagen aangekondigd. Beleggers reageerden positief op het nieuws, voornamelijk omwille van de herhaling door het bedrijf dat de operationele winst, uitgezonderd bepaalde elementen, dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau zou uitkomen als vorig jaar. Het bedrijf wil in 2010 winstgevend zijn. Bron: Belga