Netwerkreus Alcatel-Lucent en de op één na grootste mobiele operator van India hebben een joint-venture gelanceerd om netwerkdiensten te leveren aan operatoren en grote bedrijven in India.

De nieuwe joint-venture heeft nog geen naam, maar de zakelijke details staan al op papier. Alcatel-Lucent houdt 67 procent van de firma in handen, Reliance 33 procent. Het bedrijf krijgt 1000 mensen aan boord en dat aantal zou moeten stijgen tot 2000 à 2500 in het komende anderhalf jaar. Bij servicespoot van Alcatel-Lucent werken vandaag 24.000 mensen.

Volgens de partners heeft de markt van 'managed network services' wereldwijd een potentieel van 16 miljard dollar per jaar. Het eerste contract van de nieuwe joint-venture is er alvast één van 500 miljoen dollar over 5 jaar voor het beheer van de gsm- en cdma-netwerken van Reliance in India.

Netwerkreus Alcatel-Lucent en de op één na grootste mobiele operator van India hebben een joint-venture gelanceerd om netwerkdiensten te leveren aan operatoren en grote bedrijven in India. De nieuwe joint-venture heeft nog geen naam, maar de zakelijke details staan al op papier. Alcatel-Lucent houdt 67 procent van de firma in handen, Reliance 33 procent. Het bedrijf krijgt 1000 mensen aan boord en dat aantal zou moeten stijgen tot 2000 à 2500 in het komende anderhalf jaar. Bij servicespoot van Alcatel-Lucent werken vandaag 24.000 mensen. Volgens de partners heeft de markt van 'managed network services' wereldwijd een potentieel van 16 miljard dollar per jaar. Het eerste contract van de nieuwe joint-venture is er alvast één van 500 miljoen dollar over 5 jaar voor het beheer van de gsm- en cdma-netwerken van Reliance in India.