Alcatel-Lucent heeft een managed service ontwikkeld waarmee breedbandproviders de kwaliteit van aangeboden online video te verbeteren. Het onderzoek voor de oplossing vond bij Bell Labs in Antwerpen plaats.

De nieuwe dienst AppGlide Video Analytics heeft als doel de breedbandproviders inzicht te geven in de manier waarop de eindgebruiker het bekijken van online video ervaart. De informatie over de geboden kwaliteit, trends in kijkgedrag en mogelijke problemen moeten telecomoperatoren, kabelmaatschappijen en andere service providers toelaten sneller problemen op te lossen en zo de klantentevredenheid te vergroten.

Kwaliteit "Vorig jaar kenden smartphone en tablet de grote doorbraak in de markt", zegt Arjan van Ewijk, cto van AppGlide Video Analytics. "Het belang van online video neemt daarbij alsmaar toe. Er is een groot potentieel voor commercieel gebruik van online video." Maar wie voor online video betaalt, wil uiteraard dat daar een kwalitatieve kijkervaring tegenover staat.

Dat is waar Alcatel-Lucent met de nieuwe venture AppGlide Video Analytics op inspeelt. De oplossing biedt de providers een extra wapen tegen churn. Tegelijk moet AppGlide ook de zoektocht naar meer kijkers - en dus omzet - ondersteunen. De meetgegevens bieden onder meer inzicht in kijktrends: wat de kijker bekijkt, hoe lang hij dat doet en wanneer hij afhaakt.

Alcatel-Lucent heeft een managed service ontwikkeld waarmee breedbandproviders de kwaliteit van aangeboden online video te verbeteren. Het onderzoek voor de oplossing vond bij Bell Labs in Antwerpen plaats. De nieuwe dienst AppGlide Video Analytics heeft als doel de breedbandproviders inzicht te geven in de manier waarop de eindgebruiker het bekijken van online video ervaart. De informatie over de geboden kwaliteit, trends in kijkgedrag en mogelijke problemen moeten telecomoperatoren, kabelmaatschappijen en andere service providers toelaten sneller problemen op te lossen en zo de klantentevredenheid te vergroten. Kwaliteit "Vorig jaar kenden smartphone en tablet de grote doorbraak in de markt", zegt Arjan van Ewijk, cto van AppGlide Video Analytics. "Het belang van online video neemt daarbij alsmaar toe. Er is een groot potentieel voor commercieel gebruik van online video." Maar wie voor online video betaalt, wil uiteraard dat daar een kwalitatieve kijkervaring tegenover staat. Dat is waar Alcatel-Lucent met de nieuwe venture AppGlide Video Analytics op inspeelt. De oplossing biedt de providers een extra wapen tegen churn. Tegelijk moet AppGlide ook de zoektocht naar meer kijkers - en dus omzet - ondersteunen. De meetgegevens bieden onder meer inzicht in kijktrends: wat de kijker bekijkt, hoe lang hij dat doet en wanneer hij afhaakt.