5G mag u pas verwachten rond 2020 maar de ontwikkeling van de standaard is al volop bezig in de VS, Azië en Europa. De Amerikaanse operator Verizon wil daarom volgend jaar beginnen met testen in het openbaar. Momenteel worden er netwerkomgevingen opgezet in twee innovatiecentra van Verizon in Waltham en San Francisco.

De verwachtingen zijn dat 5G vijftig keer snelller wordt dan 4G maar de nieuwe generatie mobiel internet mikt op veel meer. Zo wordt de latency (reactietijd) teruggedrongen van 50 milliseconden naar minder dan tien milliseconden. Al zal dit op termijn vermoedelijk nog verder dalen. Ook moet 5G toelaten om veel meer internettoestellen tegelijk te verbinden. Dat is dan weer nodig om de opkomst van connected devices aan te kunnen.

In Data News van 18 september gaan we verder in op de Europese ontwikkeling van 5G.

5G mag u pas verwachten rond 2020 maar de ontwikkeling van de standaard is al volop bezig in de VS, Azië en Europa. De Amerikaanse operator Verizon wil daarom volgend jaar beginnen met testen in het openbaar. Momenteel worden er netwerkomgevingen opgezet in twee innovatiecentra van Verizon in Waltham en San Francisco.De verwachtingen zijn dat 5G vijftig keer snelller wordt dan 4G maar de nieuwe generatie mobiel internet mikt op veel meer. Zo wordt de latency (reactietijd) teruggedrongen van 50 milliseconden naar minder dan tien milliseconden. Al zal dit op termijn vermoedelijk nog verder dalen. Ook moet 5G toelaten om veel meer internettoestellen tegelijk te verbinden. Dat is dan weer nodig om de opkomst van connected devices aan te kunnen.In Data News van 18 september gaan we verder in op de Europese ontwikkeling van 5G.