Belgacom heeft een meerjarencontract gegund aan Alcatel-Lucent. De netwerkintegrator zal bij de historische operator een end-to-end IMS (IP Multimedia Subsystem)-oplossing uitrollen.

Het gaat om een volledige oplossing - gaande van het 'core netwerk' tot gespecialiseerde IMS-toepassingen - die een hoeksteen moeten vormen voor het toekomstige netwerk van Belgacom. Belgacom heeft het IMS-platform nodig om bestaande vaste telefoniediensten én mobiele services verder uit te bouwen. Het gaat dan vooral om Voice over IP (VoIP) en multimediale communicatiemogelijkheden voor zowel de zakelijke als residentiële markt. De uitbouw van het IMS-platform moet gezien worden binnen de 'Move to all-IP' convergentiestrategie die Belgacom hanteert. Een van de grote voordelen van een IMS-platform, is dat nieuwe (ip-)diensten sneller kunnen geïntroduceerd worden.

Alcatel-Lucent zal zijn bestaande netwerk van IP Transformation Centers - waaronder een in Antwerpen - gebruiken voor het netwerkdesign, de integratie en het testen van de koppelingen tussen de IMS Core, de third-party toepassingen en de communicatietoestellen. Naast eigen producten zal Alcatel-Lucent ook apparatuur van partners integreren.

Over de waarde en de duur van het contract werd niet gecommuniceerd. Wel liet een woordvoerder van Alcatel-Lucent weten dat het over een "bijzonder belangrijk contract" gaat.

Belgacom heeft een meerjarencontract gegund aan Alcatel-Lucent. De netwerkintegrator zal bij de historische operator een end-to-end IMS (IP Multimedia Subsystem)-oplossing uitrollen. Het gaat om een volledige oplossing - gaande van het 'core netwerk' tot gespecialiseerde IMS-toepassingen - die een hoeksteen moeten vormen voor het toekomstige netwerk van Belgacom. Belgacom heeft het IMS-platform nodig om bestaande vaste telefoniediensten én mobiele services verder uit te bouwen. Het gaat dan vooral om Voice over IP (VoIP) en multimediale communicatiemogelijkheden voor zowel de zakelijke als residentiële markt. De uitbouw van het IMS-platform moet gezien worden binnen de 'Move to all-IP' convergentiestrategie die Belgacom hanteert. Een van de grote voordelen van een IMS-platform, is dat nieuwe (ip-)diensten sneller kunnen geïntroduceerd worden. Alcatel-Lucent zal zijn bestaande netwerk van IP Transformation Centers - waaronder een in Antwerpen - gebruiken voor het netwerkdesign, de integratie en het testen van de koppelingen tussen de IMS Core, de third-party toepassingen en de communicatietoestellen. Naast eigen producten zal Alcatel-Lucent ook apparatuur van partners integreren. Over de waarde en de duur van het contract werd niet gecommuniceerd. Wel liet een woordvoerder van Alcatel-Lucent weten dat het over een "bijzonder belangrijk contract" gaat.