Bij Alcatel-Lucent België zijn er 153 jobs op overschot. "De reorganisatie is noodzakelijk voor het herstel van de winstgevendheid van het bedrijf", klinkt het.

De Belgische reorganisatie past in een algemeen kostenbesparingsprogramma dat eind vorig jaar werd aangekondigd. De meeste jobs zullen, aldus Alcatel-Lucent in een persbericht, sneuvelen in de ondersteunende diensten (hr, finance, ...). Het bedrijf benadrukt niettemin dat er "niet geraakt wordt aan de Belgische verankering van het bedrijf. Ondermeer ontwikkelings- en innovatieactiviteiten die in België plaatsvinden worden maximaal gevrijwaard."

Alcatel-Lucent heeft in twee vestigingen (Antwerpen en Namen) vandaag 1853 personeelsleden. Wereldwijd telt het fusiebedrijf ruim 77.000 werknemers.

Bij Alcatel-Lucent België zijn er 153 jobs op overschot. "De reorganisatie is noodzakelijk voor het herstel van de winstgevendheid van het bedrijf", klinkt het. De Belgische reorganisatie past in een algemeen kostenbesparingsprogramma dat eind vorig jaar werd aangekondigd. De meeste jobs zullen, aldus Alcatel-Lucent in een persbericht, sneuvelen in de ondersteunende diensten (hr, finance, ...). Het bedrijf benadrukt niettemin dat er "niet geraakt wordt aan de Belgische verankering van het bedrijf. Ondermeer ontwikkelings- en innovatieactiviteiten die in België plaatsvinden worden maximaal gevrijwaard." Alcatel-Lucent heeft in twee vestigingen (Antwerpen en Namen) vandaag 1853 personeelsleden. Wereldwijd telt het fusiebedrijf ruim 77.000 werknemers.