Het telecombedrijf Alcatel-Lucent heeft een aanvraag ingediend om niet langer te noteren op de beurzen in België, Nederland en Zwitserland. In Brussel zou Alcatel-Lucent, na goedkeuring door Euronext Brussel, tegen eind februari van de beurs verdwijnen.

De aanvraag komt er omdat de handelsvolumes van het aandeel op de genoemde beurzen al enkele jaren erg klein zijn. "De kosten om de notering te behouden (op Euronext Brussel, Euronext Amsterdam en Six Swiss Exchange) zijn niet in verhouding tot de voordelen voor het bedrijf en de aandeelhouders."

Het bedrijf benadrukt dat deze delistingbeslissing geen gevolgen zal hebben voor de activiteiten in de drie landen. Alcatel-Lucent heeft nog beursnoteringen op Euronext in Parijs, op de New York Stock Exchange en op de London Stock Exhange.

Bron: Belga

Het telecombedrijf Alcatel-Lucent heeft een aanvraag ingediend om niet langer te noteren op de beurzen in België, Nederland en Zwitserland. In Brussel zou Alcatel-Lucent, na goedkeuring door Euronext Brussel, tegen eind februari van de beurs verdwijnen. De aanvraag komt er omdat de handelsvolumes van het aandeel op de genoemde beurzen al enkele jaren erg klein zijn. "De kosten om de notering te behouden (op Euronext Brussel, Euronext Amsterdam en Six Swiss Exchange) zijn niet in verhouding tot de voordelen voor het bedrijf en de aandeelhouders." Het bedrijf benadrukt dat deze delistingbeslissing geen gevolgen zal hebben voor de activiteiten in de drie landen. Alcatel-Lucent heeft nog beursnoteringen op Euronext in Parijs, op de New York Stock Exchange en op de London Stock Exhange. Bron: Belga