Alexander Dewulf, de vroegere gedelegeerd bestuurder van Siemens Business Services (SBS), komt vanaf 1 april 2008 aan het hoofd van de directie van Cebeo, distributeur van elektrotechnisch materiaal.

Dewulf werkte tot voor kort bij energieleverancier Nuon. Daarvóór was hij de baas van Siemens Business Services (SBS) in België. Nu kan hij aan de slag als algemeen directeur van Cebeo, zo wisten onze collega's van Industrie-Technisch Management te achterhalen

Cebeo is actief in de distributie van elektrotechnisch materiaal (huishoudelijk en industrieel installatiemateriaal, kabel, datanetwerken, verlichting, industriële automatisering, domotica en HVAC) en telt 27 verkooppunten in België, waar de elektroninstallateur terecht kan voor materiaal en diensten.

De groep heeft ook een sterk uitgebouwde logistiek met een 40.000 m² distributiecentrum in Moeskroen als draaischijf. Daar worden dagelijks duizenden orders verwerkt voor rechtstreekse levering aan de klanten.

Dewulf krijgt als opdracht om het dagelijks bestuur van de onderneming, met ongeveer 600 medewerkers, in goede banen te leiden en de positie van Cebeo in de sector te consolideren. Cebeo was in 2007 goed voor een zakencijfer van 332 miljoen euro.

Alexander Dewulf studeerde voor burgerlijk ingenieur telecommunicatie aan de Koninklijke Militaire School. Daarna behaalde hij het diploma ingenieur automatisering aan de ULB en een postgraduaat bedrijfskunde aan de KU Leuven. Hij begon aanvankelijk bij Rohde & Swartz in de test- en measurement-afdeling. In '95 stapte hij over naar Siemens Nixdorf als sales director it-services. Drie jaar later werd hij door EDS aangetrokken als vice-president EMEA & e-Business. Maar na elf maanden haalde Siemens hem terug en werd hij verantwoordelijk voor de enterprise afdeling. Van juni 2004 tot 1 oktober 2006 leidde Dewulf Siemens Business Services, de vroegere it-poot van Siemens.

Alexander Dewulf, de vroegere gedelegeerd bestuurder van Siemens Business Services (SBS), komt vanaf 1 april 2008 aan het hoofd van de directie van Cebeo, distributeur van elektrotechnisch materiaal. Dewulf werkte tot voor kort bij energieleverancier Nuon. Daarvóór was hij de baas van Siemens Business Services (SBS) in België. Nu kan hij aan de slag als algemeen directeur van Cebeo, zo wisten onze collega's van Industrie-Technisch Management te achterhalen Cebeo is actief in de distributie van elektrotechnisch materiaal (huishoudelijk en industrieel installatiemateriaal, kabel, datanetwerken, verlichting, industriële automatisering, domotica en HVAC) en telt 27 verkooppunten in België, waar de elektroninstallateur terecht kan voor materiaal en diensten. De groep heeft ook een sterk uitgebouwde logistiek met een 40.000 m² distributiecentrum in Moeskroen als draaischijf. Daar worden dagelijks duizenden orders verwerkt voor rechtstreekse levering aan de klanten. Dewulf krijgt als opdracht om het dagelijks bestuur van de onderneming, met ongeveer 600 medewerkers, in goede banen te leiden en de positie van Cebeo in de sector te consolideren. Cebeo was in 2007 goed voor een zakencijfer van 332 miljoen euro. Alexander Dewulf studeerde voor burgerlijk ingenieur telecommunicatie aan de Koninklijke Militaire School. Daarna behaalde hij het diploma ingenieur automatisering aan de ULB en een postgraduaat bedrijfskunde aan de KU Leuven. Hij begon aanvankelijk bij Rohde & Swartz in de test- en measurement-afdeling. In '95 stapte hij over naar Siemens Nixdorf als sales director it-services. Drie jaar later werd hij door EDS aangetrokken als vice-president EMEA & e-Business. Maar na elf maanden haalde Siemens hem terug en werd hij verantwoordelijk voor de enterprise afdeling. Van juni 2004 tot 1 oktober 2006 leidde Dewulf Siemens Business Services, de vroegere it-poot van Siemens.