Alibaba en HTC gaan zich richten op de ontwikkeling van ''baanbrekende, innovatieve oplossingen om de problemen rond de toewijzing van bandbreedte, het versturen van data en het verwerken van data op gebieden zoals de productie van vr-video en vr-uitzendingen aan te pakken''. Alibaba laat weten dat vr-technolgie en cloudcomputing elkaar goed aanvullen voor wat betreft commerciële applicaties. De cloud biedt rekenkracht om bijvoorbeeld video sneller te renderen.

HTC heeft met partner Valve een virtual reality-bril ontwikkeld: de Vive. Om veel apps en video beschikbaar te krijgen is de deal met Alibaba belangrijk. (ANP)

Alibaba en HTC gaan zich richten op de ontwikkeling van ''baanbrekende, innovatieve oplossingen om de problemen rond de toewijzing van bandbreedte, het versturen van data en het verwerken van data op gebieden zoals de productie van vr-video en vr-uitzendingen aan te pakken''. Alibaba laat weten dat vr-technolgie en cloudcomputing elkaar goed aanvullen voor wat betreft commerciële applicaties. De cloud biedt rekenkracht om bijvoorbeeld video sneller te renderen.HTC heeft met partner Valve een virtual reality-bril ontwikkeld: de Vive. Om veel apps en video beschikbaar te krijgen is de deal met Alibaba belangrijk. (ANP)