Alibaba wil voor de Benelux een ''poort naar China'' zijn, zo kondigde het woensdag aan, en Europese merken en producten van kleine en grote bedrijven introduceren bij de Chinese consument. ''In China is mede door de economische groei een grote vraag naar producten uit Nederland en België die bekendstaan om de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen'', aldus Alibaba.

Het gaat dus niet om de import van Chinese producten, maar de export van producten uit de Benelux naar China. Daarbij gaat het dan met name om voedingsproducten, bloemen, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, babyproducten en speelgoed.

Eerder opende de onderneming al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. (ANP/WK)

Alibaba wil voor de Benelux een ''poort naar China'' zijn, zo kondigde het woensdag aan, en Europese merken en producten van kleine en grote bedrijven introduceren bij de Chinese consument. ''In China is mede door de economische groei een grote vraag naar producten uit Nederland en België die bekendstaan om de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen'', aldus Alibaba. Het gaat dus niet om de import van Chinese producten, maar de export van producten uit de Benelux naar China. Daarbij gaat het dan met name om voedingsproducten, bloemen, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, babyproducten en speelgoed.Eerder opende de onderneming al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. (ANP/WK)