Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar kinderen van hun vijf jaar tot het einde van het middelbaar zullen moeten leren programmeren. Die verplichting gaat volgend schooljaar in. Het Forum voor Informaticawetenschappen ijvert voor hetzelfde idee in Vlaanderen.

Pijlsnelle evolutie

De organisatie, ook gekend als 'i22n', werd enkele maanden geleden opgericht door informaticaprofessoren van de vijf Vlaamse universiteiten. "Op dit moment is informatica in ons basis- en middelbaar onderwijs meestal beperkt tot het leren gebruiken van software zoals Word, Powerpoint of Excel."

"De evolutie in de informatica gaat zo snel dat je kinderen beter kunt leren hoe ze zelf software kunnen maken", zegt professor Frank Neven van de UHasselt.

Overigens laat Data News twee jonge meisjes van 10 én hun moeders aan het woord over het onderwerp, in de printeditie die vandaag verschijnt.

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar kinderen van hun vijf jaar tot het einde van het middelbaar zullen moeten leren programmeren. Die verplichting gaat volgend schooljaar in. Het Forum voor Informaticawetenschappen ijvert voor hetzelfde idee in Vlaanderen.Pijlsnelle evolutie De organisatie, ook gekend als 'i22n', werd enkele maanden geleden opgericht door informaticaprofessoren van de vijf Vlaamse universiteiten. "Op dit moment is informatica in ons basis- en middelbaar onderwijs meestal beperkt tot het leren gebruiken van software zoals Word, Powerpoint of Excel." "De evolutie in de informatica gaat zo snel dat je kinderen beter kunt leren hoe ze zelf software kunnen maken", zegt professor Frank Neven van de UHasselt. Overigens laat Data News twee jonge meisjes van 10 én hun moeders aan het woord over het onderwerp, in de printeditie die vandaag verschijnt.