Alle voertuigen die nu in productie zijn bevatten de hardware zodat de auto helemaal zelf kan rijden als de software ook zo ver is. Ook het laatst gelanceerde Model 3 heeft deze feature en de Model S en X zijn volgens de verklaring al in productie met de nieuwste configuratie.

De toevoeging van de hardware betekent niet dat Tesla's nu al volledig autonoom kunnen rijden, omdat de software nog niet klaar is. Maar met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken.

Eind 2017 zelfstandig

"Volledige autonomie maakt een Tesla substantieel veiliger dan een menselijke bestuurder. Zelfsturende voertuigen zullen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de veiligheid in het verkeer", aldus de fabrikant. Het bedrijf wil tegen eind 2017 een auto op de weg hebben die volledig zelfstandig van Los Angeles naar New York kan rijden.

Door in te zetten op zelfrijdende auto's in de toekomst, maakt Tesla zichzelf het merk waar u naartoe moet gaan wanneer u graag over zo'n auto beschikt. Als u nu een auto nodig heeft, en over een paar jaar die wagen autonoom wil laten rijden, koopt u nu geen auto van de concurrent - of dat is in ieder geval de gedachte van Musk en co.

Instellingen ontbreken tijdelijk

Tesla meldt dat in de nieuwe hardware tijdelijk bepaalde instellingen ontbreken die op eerste-generatie hardware wel beschikbaar zijn. Zo zijn het automatische remmen, waarschuwingen voor botsingen, baanbehoud en actieve cruise control in eerste instantie uitgeschakeld. Dit is volgens de autofabrikant nodig om alle features te activeren, testen en kalibreren.

(ANP)

Alle voertuigen die nu in productie zijn bevatten de hardware zodat de auto helemaal zelf kan rijden als de software ook zo ver is. Ook het laatst gelanceerde Model 3 heeft deze feature en de Model S en X zijn volgens de verklaring al in productie met de nieuwste configuratie.De toevoeging van de hardware betekent niet dat Tesla's nu al volledig autonoom kunnen rijden, omdat de software nog niet klaar is. Maar met de toevoeging van camera's, sensors en computers ter waarde van 8.000 dollar hoopt het bedrijf in de toekomst wanneer de zelfrijdende software zover is met een update in een klap alle verkochte wagens zelfrijdend te maken.Eind 2017 zelfstandig"Volledige autonomie maakt een Tesla substantieel veiliger dan een menselijke bestuurder. Zelfsturende voertuigen zullen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de veiligheid in het verkeer", aldus de fabrikant. Het bedrijf wil tegen eind 2017 een auto op de weg hebben die volledig zelfstandig van Los Angeles naar New York kan rijden.Door in te zetten op zelfrijdende auto's in de toekomst, maakt Tesla zichzelf het merk waar u naartoe moet gaan wanneer u graag over zo'n auto beschikt. Als u nu een auto nodig heeft, en over een paar jaar die wagen autonoom wil laten rijden, koopt u nu geen auto van de concurrent - of dat is in ieder geval de gedachte van Musk en co.Instellingen ontbreken tijdelijkTesla meldt dat in de nieuwe hardware tijdelijk bepaalde instellingen ontbreken die op eerste-generatie hardware wel beschikbaar zijn. Zo zijn het automatische remmen, waarschuwingen voor botsingen, baanbehoud en actieve cruise control in eerste instantie uitgeschakeld. Dit is volgens de autofabrikant nodig om alle features te activeren, testen en kalibreren.(ANP)