Morgenavond staat het volgende Google-event gepland, waar de verwachtingen hooggespannen voor zijn want de zoekgigant zal dan nieuwe producten aankondigen. Veel is nog onduidelijk, maar al we weten al langer dat er twee nieuwe smartphones gepresenteerd worden: de Pixel en Pixel XL. Dit zijn de opvolgers van de eerder Nexus-toestellen van het bedrijf.

Het Britse Carphone Warehouse heeft korte tijd vrijwel alle gegevens van de toestellen online gezet, een dag voor de presentatie. De pagina is nu weer offline, maar weten dat het gaat om de Google Pixel (5 inch) en Pixel XL (5,5 inch).

Specificaties

Het standaardmodel heeft een Snapdragon 821 processor met 4GB RAM. Er kan gekozen worden voor 32GB of 128GB opslag en er is ruimte voor een microSD-kaartje, waarmee je het geheugen tot 256GB uit kunt breiden. De Pixel heeft een 12,3 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Hij krijgt een accu mee van 2770 mAh.

Google
© Google

De Pixel XL heeft een batterij van 3450 mAh. Voor de rest komen de specificaties van het grotere toestel overeen. Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner op de achterkant en krijgen Android Nougat mee. Met de USB-C-aansluiting kunnen de toestellen supersnel opladen. Volgens de gelekte gegevens zouden de toestellen in een kwartier tijd voldoende opgeladen zijn om zeven uur te bellen.

Assistent

Opvallend is dat de toestellen standaard Assistant meekrijgen, de opvolger van Google Now die vooralsnog alleen te vinden was in chatapp Allo en de speaker Google Home.

Assistent is op te roepen door 'Ok Google' te zeggen of de homeknop langer ingedrukt te houden. Daarnaast krijgen kopers van de telefoons onbeperkte opslag van foto en video, in volle resolutie.

De prijzen van de toestellen zijn nog niet bekend. Morgenavond is het Google-event, waarna we meer zullen weten.

Morgenavond staat het volgende Google-event gepland, waar de verwachtingen hooggespannen voor zijn want de zoekgigant zal dan nieuwe producten aankondigen. Veel is nog onduidelijk, maar al we weten al langer dat er twee nieuwe smartphones gepresenteerd worden: de Pixel en Pixel XL. Dit zijn de opvolgers van de eerder Nexus-toestellen van het bedrijf.Het Britse Carphone Warehouse heeft korte tijd vrijwel alle gegevens van de toestellen online gezet, een dag voor de presentatie. De pagina is nu weer offline, maar weten dat het gaat om de Google Pixel (5 inch) en Pixel XL (5,5 inch).SpecificatiesHet standaardmodel heeft een Snapdragon 821 processor met 4GB RAM. Er kan gekozen worden voor 32GB of 128GB opslag en er is ruimte voor een microSD-kaartje, waarmee je het geheugen tot 256GB uit kunt breiden. De Pixel heeft een 12,3 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel-camera aan de voorkant. Hij krijgt een accu mee van 2770 mAh.De Pixel XL heeft een batterij van 3450 mAh. Voor de rest komen de specificaties van het grotere toestel overeen. Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner op de achterkant en krijgen Android Nougat mee. Met de USB-C-aansluiting kunnen de toestellen supersnel opladen. Volgens de gelekte gegevens zouden de toestellen in een kwartier tijd voldoende opgeladen zijn om zeven uur te bellen.AssistentOpvallend is dat de toestellen standaard Assistant meekrijgen, de opvolger van Google Now die vooralsnog alleen te vinden was in chatapp Allo en de speaker Google Home.Assistent is op te roepen door 'Ok Google' te zeggen of de homeknop langer ingedrukt te houden. Daarnaast krijgen kopers van de telefoons onbeperkte opslag van foto en video, in volle resolutie. De prijzen van de toestellen zijn nog niet bekend. Morgenavond is het Google-event, waarna we meer zullen weten.