Bij de privacycommissie zijn in 2010 11.982 aangiftes ingediend voor toestellen die privé-gegevens registreren. Dat is een stijging met zomaar eventjes 92 procent.

Dat schrijft de krant De Tijd, die het Jaarverslag 2010 van de commissie nalas en sprak met de voorzitter van de privacycommissie, Willem Debeuckelaere. Het gaat om aangiftes over allerhande toestellen die onze privé-gegevens registreren, in het bijzonder over bewakingscamera's, maar ook databanken die identiteitsgegevens bijhouden.

De aangiftes worden ingediend door bedrijven en overheden die de toestellen en systemen willen gebruiken. Opvallend, aldus de krant, is dat er 856 aangiftes zijn ingediend door werkgevers die controlesystemen gebruiken om hun personeel in de gaten te houden.

Debeuckelaere stelt vast dat ministers de (vrijblijvende) adviezen van de waakhondcommissie soms flagrant in de wind slaan. Hij dreigt echter met tegenacties, bijvoorbeeld door naar de Raad van State te trekken.

Bron: Belga

Bij de privacycommissie zijn in 2010 11.982 aangiftes ingediend voor toestellen die privé-gegevens registreren. Dat is een stijging met zomaar eventjes 92 procent. Dat schrijft de krant De Tijd, die het Jaarverslag 2010 van de commissie nalas en sprak met de voorzitter van de privacycommissie, Willem Debeuckelaere. Het gaat om aangiftes over allerhande toestellen die onze privé-gegevens registreren, in het bijzonder over bewakingscamera's, maar ook databanken die identiteitsgegevens bijhouden. De aangiftes worden ingediend door bedrijven en overheden die de toestellen en systemen willen gebruiken. Opvallend, aldus de krant, is dat er 856 aangiftes zijn ingediend door werkgevers die controlesystemen gebruiken om hun personeel in de gaten te houden. Debeuckelaere stelt vast dat ministers de (vrijblijvende) adviezen van de waakhondcommissie soms flagrant in de wind slaan. Hij dreigt echter met tegenacties, bijvoorbeeld door naar de Raad van State te trekken. Bron: Belga