Tablets, en in het bijzonder de iPad, breken door in de bedrijfswereld, zo blijkt uit een recente studie.

Marktonderzoeker ChangeWave Research bevroeg ruim 1600 technologieaankopers bij bedrijven. 22 procent van de respondenten gaf aan tablets te zullen aanschaffen voor werknemers. 84 procent van die bedrijven sprak expliciet van de Apple iPad. Opmerkelijk is dat het aandeel bedrijven dat voor Apple kiest, blijft groeien. Sinds november is het aantal Apple-geïnteresseerden al met 7 procentpunten gegroeid.

De tweede meest populaire tabletmaker bij technologieaankopers is Samsung. Die wordt door 8 procent van de bedrijven genoemd. In november was dat nog 10 procent. Amazon zakt van 7 naar 6 procent. Het nieuws is ook niet al te positief voor Windows 8, dat vooral via de businesswereld de tabletmarkt wilt veroveren.

Tablets, en in het bijzonder de iPad, breken door in de bedrijfswereld, zo blijkt uit een recente studie. Marktonderzoeker ChangeWave Research bevroeg ruim 1600 technologieaankopers bij bedrijven. 22 procent van de respondenten gaf aan tablets te zullen aanschaffen voor werknemers. 84 procent van die bedrijven sprak expliciet van de Apple iPad. Opmerkelijk is dat het aandeel bedrijven dat voor Apple kiest, blijft groeien. Sinds november is het aantal Apple-geïnteresseerden al met 7 procentpunten gegroeid. De tweede meest populaire tabletmaker bij technologieaankopers is Samsung. Die wordt door 8 procent van de bedrijven genoemd. In november was dat nog 10 procent. Amazon zakt van 7 naar 6 procent. Het nieuws is ook niet al te positief voor Windows 8, dat vooral via de businesswereld de tabletmarkt wilt veroveren.