David Drummond is senior vice president of corporate development bij Alphabet, het moederbedrijf van onder meer Google. In die hoedanigheid hielp hij mee met de opstart van taxidienst Uber en hij zetelde sinds 2013 ook in de raad van bestuur van het bedrijf. Google investeerde in dat jaar 250 miljoen dollar in de (toen) kleine startup.

Maar kleine startups worden groot, en Uber en Google zijn ondertussen directe concurrenten in de opkomende markt voor zelfrijdende wagens. Hoewel beide bedrijven nog samenwerken, komen ze steeds vaker in elkaars vaarwater terecht. Uber zou bijvoorbeeld 500 miljoen dollar investeren in een wereldwijd landkaartenproject om onafhankelijker te kunnen werken van Google Maps. Alphabet, van zijn kant, is begonnen met tests om via zijn Waze verkeersapp mensen te laten autodelen.

Om belangenvermenging te vermijden, stapte Drummond daarom op bij Uber, dat schrijft de Wall Street Journal. Hij blijft wel gewoon directielid bij Alphabet.

Hij volgt daarmee trouwens het voorbeeld van Google ceo Eric Schmidt, die tussen 2006 en 2009 in de raad van bestuur bij Apple zat. Hij liet dat postje ook al achter zich toen Google op de markt kwam met Android, een directe concurrent voor Apple's iOS.

David Drummond is senior vice president of corporate development bij Alphabet, het moederbedrijf van onder meer Google. In die hoedanigheid hielp hij mee met de opstart van taxidienst Uber en hij zetelde sinds 2013 ook in de raad van bestuur van het bedrijf. Google investeerde in dat jaar 250 miljoen dollar in de (toen) kleine startup. Maar kleine startups worden groot, en Uber en Google zijn ondertussen directe concurrenten in de opkomende markt voor zelfrijdende wagens. Hoewel beide bedrijven nog samenwerken, komen ze steeds vaker in elkaars vaarwater terecht. Uber zou bijvoorbeeld 500 miljoen dollar investeren in een wereldwijd landkaartenproject om onafhankelijker te kunnen werken van Google Maps. Alphabet, van zijn kant, is begonnen met tests om via zijn Waze verkeersapp mensen te laten autodelen. Om belangenvermenging te vermijden, stapte Drummond daarom op bij Uber, dat schrijft de Wall Street Journal. Hij blijft wel gewoon directielid bij Alphabet. Hij volgt daarmee trouwens het voorbeeld van Google ceo Eric Schmidt, die tussen 2006 en 2009 in de raad van bestuur bij Apple zat. Hij liet dat postje ook al achter zich toen Google op de markt kwam met Android, een directe concurrent voor Apple's iOS.