De kwartaalomzet bedroeg ruim 33,7 miljard dollar, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. Maar het bedrag dat direct doorging naar partners steeg ook, naar zo'n 6,6 miljard dollar. Net als in het tweede kwartaal ging het om ongeveer 23 procent van de advertentie-inkomsten.

Daar komt bij dat de kapitaaluitgaven op jaarbasis zo'n 49 procent zijn opgelopen tot 5,3 miljard dollar. Google geeft de laatste tijd miljarden dollars uit aan het bouwen van datacenters en servers, terwijl ook fors wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen en vermarkten van consumentenproducten als de Pixel-smartphones.

Onder de streep hield Alphabet wel flink meer over. Het nettoresultaat ging van 6,7 miljard dollar naar 9,2 miljard dollar. De winst stemde analisten dan wel weer tevreden. In de nabeurshandel in New York ging het aandeel niettemin omlaag.

De kwartaalomzet bedroeg ruim 33,7 miljard dollar, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. Maar het bedrag dat direct doorging naar partners steeg ook, naar zo'n 6,6 miljard dollar. Net als in het tweede kwartaal ging het om ongeveer 23 procent van de advertentie-inkomsten.Daar komt bij dat de kapitaaluitgaven op jaarbasis zo'n 49 procent zijn opgelopen tot 5,3 miljard dollar. Google geeft de laatste tijd miljarden dollars uit aan het bouwen van datacenters en servers, terwijl ook fors wordt geïnvesteerd in het ontwikkelen en vermarkten van consumentenproducten als de Pixel-smartphones.Onder de streep hield Alphabet wel flink meer over. Het nettoresultaat ging van 6,7 miljard dollar naar 9,2 miljard dollar. De winst stemde analisten dan wel weer tevreden. In de nabeurshandel in New York ging het aandeel niettemin omlaag.