Volgens de bestuursvoorzitter van de technologiegigant heeft Europa door de hinderlijke regelgeving een achterstand op de Verenigde Staten. 'Wij hebben duizenden goede programmeurs uit Europa in dienst. Als in Europa genoeg goede startups waren, dan gingen ze daar wel heen.'

Europese landen zouden meer moeten investeren in universiteiten. Ook is het klimaat in Europa volgens Schmidt niet goed voor 'gekke ideeën van jonge ondernemers'.

Dominantie Android

Tijdens het vraaggesprek in Amsterdam kwam de Schmidt ook terug op de rechtszaak die in Europa tegen Google loopt vanwege de dominantie van het mobiele besturingssysteem Android. Hij vroeg het publiek hoeveel mensen een iPhone bezitten. Driekwart van de aanwezigen stak vervolgens zijn hand op. 'So much for the dominance of Android', was zijn commentaar.

Al kan zijn steekproef niet als representatief gezien worden. Driekwart van de verkochte smartphones in Europa draait op het besturingssysteem van Google. Een op de vijf verkochte smartphones is een iPhone.

(ANP/WK)

Volgens de bestuursvoorzitter van de technologiegigant heeft Europa door de hinderlijke regelgeving een achterstand op de Verenigde Staten. 'Wij hebben duizenden goede programmeurs uit Europa in dienst. Als in Europa genoeg goede startups waren, dan gingen ze daar wel heen.'Europese landen zouden meer moeten investeren in universiteiten. Ook is het klimaat in Europa volgens Schmidt niet goed voor 'gekke ideeën van jonge ondernemers'.Dominantie AndroidTijdens het vraaggesprek in Amsterdam kwam de Schmidt ook terug op de rechtszaak die in Europa tegen Google loopt vanwege de dominantie van het mobiele besturingssysteem Android. Hij vroeg het publiek hoeveel mensen een iPhone bezitten. Driekwart van de aanwezigen stak vervolgens zijn hand op. 'So much for the dominance of Android', was zijn commentaar. Al kan zijn steekproef niet als representatief gezien worden. Driekwart van de verkochte smartphones in Europa draait op het besturingssysteem van Google. Een op de vijf verkochte smartphones is een iPhone. (ANP/WK)