De adviesraad, die Schmidt zelf zal samenstellen, gaat het Pentagon meer informatie verschaffen over dataverzameling en analyse, apps en het snel ontwikkelen van prototypes, schrijft NuTech.

Daarbij zal het geen informatie krijgen over militaire operaties en strategie, meldt het Pentagon zelf. Het gaat voor hen om een nieuwe strategie waarbij innovators uit de private sector ingezet worden. In totaal komen er 12 mensen in de adviesraad die succesvol zijn in de private sector.

Schmidt is een Democraat en was tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama een belangrijk persoon. Ook heeft hij vorig jaar een start-up opgericht die Hillary Clinton naar het Witte Huis moet helpen. Hij is een invloedrijk man in Silicon Valley, waar hij naast de (huidige) functies bij Google/Alphabet ook in het bestuur van Apple zat. Schmidt is fel tegenstander van de afluisterpraktijken van de NSA.

De adviesraad, die Schmidt zelf zal samenstellen, gaat het Pentagon meer informatie verschaffen over dataverzameling en analyse, apps en het snel ontwikkelen van prototypes, schrijft NuTech.Daarbij zal het geen informatie krijgen over militaire operaties en strategie, meldt het Pentagon zelf. Het gaat voor hen om een nieuwe strategie waarbij innovators uit de private sector ingezet worden. In totaal komen er 12 mensen in de adviesraad die succesvol zijn in de private sector. Schmidt is een Democraat en was tijdens de verkiezingscampagne van Barack Obama een belangrijk persoon. Ook heeft hij vorig jaar een start-up opgericht die Hillary Clinton naar het Witte Huis moet helpen. Hij is een invloedrijk man in Silicon Valley, waar hij naast de (huidige) functies bij Google/Alphabet ook in het bestuur van Apple zat. Schmidt is fel tegenstander van de afluisterpraktijken van de NSA.