"Straks komt de ceo af met zijn iPad. Kan je hem de deur wijzen en weigeren zijn toestel aan te sluiten?"

Gartner vice-president Nick Jones wond er op onze ICT Summit geen doekjes om: "Elke werknemer wordt een mobiele medewerker. Zorg er liefst volgende week al maar voor dat ze een behoorlijke toestelkeuze krijgen." Smartphones en laptops zullen volgens hem de komende jaren de markt blijven domineren. Nick Jones was de keynotespreker op de jongste ICT Summit van Data News en Beltug.

"Het lijkt erop dat de business plots de mobiele technologie ontdekt heeft," vertelde ook Jan Ponnet, it systems officer mobile bij BNP Paribas Fortis. De bank heeft zes profielen van mobiele gebruikers bepaald, maar deed daar wel twee jaar over. "Het probleem is dat onze leveranciers Proximus en Mobistar niet altijd dezelfde oplossingen hebben," dixit Jan Ponnet. "De mobiele operatoren moeten dringend service level agreements uitwerken. Het is al te vaak nog best effort," vindt Luc Van Durme, ict service delivery manager bij Eandis. Hij was ook niet te spreken over hoe moeilijk het wel was om bij Belgacom de juiste man te pakken te krijgen Een en ander zal nu door de telecomgebruikersvereniging Beltug aangekaart worden.

"Straks komt de ceo af met zijn iPad. Kan je hem de deur wijzen en weigeren zijn toestel aan te sluiten?" Gartner vice-president Nick Jones wond er op onze ICT Summit geen doekjes om: "Elke werknemer wordt een mobiele medewerker. Zorg er liefst volgende week al maar voor dat ze een behoorlijke toestelkeuze krijgen." Smartphones en laptops zullen volgens hem de komende jaren de markt blijven domineren. Nick Jones was de keynotespreker op de jongste ICT Summit van Data News en Beltug. "Het lijkt erop dat de business plots de mobiele technologie ontdekt heeft," vertelde ook Jan Ponnet, it systems officer mobile bij BNP Paribas Fortis. De bank heeft zes profielen van mobiele gebruikers bepaald, maar deed daar wel twee jaar over. "Het probleem is dat onze leveranciers Proximus en Mobistar niet altijd dezelfde oplossingen hebben," dixit Jan Ponnet. "De mobiele operatoren moeten dringend service level agreements uitwerken. Het is al te vaak nog best effort," vindt Luc Van Durme, ict service delivery manager bij Eandis. Hij was ook niet te spreken over hoe moeilijk het wel was om bij Belgacom de juiste man te pakken te krijgen Een en ander zal nu door de telecomgebruikersvereniging Beltug aangekaart worden.