De beveiligingsspecialisten van Heimdal merkten het berichtje op waardoor de telefoon in gevaar kan komen. In het berichtje zit een link en wanneer er op geklikt wordt krijgen criminelen de volledige toegang tot het toestel. Er kunnen bijvoorbeeld SMS'jes verstuurd worden en telefoontjes gepleegd worden.

Het bericht bevat de tekst: 'You have received a multimedia message from +[country code] [sender number] Follow the link http:www.mmsforyou [.] Net /mms.apk to view the message.'

Vervolgens wordt Tor geïnstalleerd en wordt er een geautomatiseerd bericht naar Iran verstuurd met de tekst "Thank you". Heimdal zegt tegen Yahoo dat hackers toegang krijgen tot een achterdeur in Android smartphones. "Zo kunnen ze hem in de gaten houden en doen wat ze willen."

De beveiligers benadrukken dat berichtjes als dit niet geopend moeten worden. "Klik NOOIT op links in SMS'jes en MMS'jes op je telefoon. Android smartphones zijn gevoelig en beveiligingssoftware die je op je telefoon hebt is nog lang niet zo goed als op je computer." (WK)

De beveiligingsspecialisten van Heimdal merkten het berichtje op waardoor de telefoon in gevaar kan komen. In het berichtje zit een link en wanneer er op geklikt wordt krijgen criminelen de volledige toegang tot het toestel. Er kunnen bijvoorbeeld SMS'jes verstuurd worden en telefoontjes gepleegd worden.Het bericht bevat de tekst: 'You have received a multimedia message from +[country code] [sender number] Follow the link http:www.mmsforyou [.] Net /mms.apk to view the message.'Vervolgens wordt Tor geïnstalleerd en wordt er een geautomatiseerd bericht naar Iran verstuurd met de tekst "Thank you". Heimdal zegt tegen Yahoo dat hackers toegang krijgen tot een achterdeur in Android smartphones. "Zo kunnen ze hem in de gaten houden en doen wat ze willen."De beveiligers benadrukken dat berichtjes als dit niet geopend moeten worden. "Klik NOOIT op links in SMS'jes en MMS'jes op je telefoon. Android smartphones zijn gevoelig en beveiligingssoftware die je op je telefoon hebt is nog lang niet zo goed als op je computer." (WK)