Het PlayStation Network kampt als gevolg van een vermeende cyberaanval met een aantal problemen die gamers verhinderen om in te loggen op het netwerk of in online games. De aanval is opgeëist door het hackerscollectief Lizard Squad: dezelfde groep die vorige week nog de Xbox Live dienst van Microsoft viseerde. Sony erkent in een tweet dat er netwerkproblemen zijn, maar heeft nog niet officieel bevestigd dat die problemen ook echt het gevolg zijn van een cyberaanval.

Het is ondertussen niet meer bij te houden hoeveel cyberaanvallen Sony de afgelopen maanden - zelfs jaren - te verwerken kreeg. Nadat pas nog Sony Pictures gehackt werd, is het vandaag opnieuw de beurt aan het PlayStation-netwerk. Eind april 2011 moest Sony al het interactieve netwerk van zijn spelconsole PlayStation sluiten nadat hackers persoonlijke gegevens hadden bemachtigd van miljoenen gebruikers. In de nasleep ervan werd toen trouwens het management herschikt.

Wat betreft de recente hack van Sony Pictures, ontkent Noord-Korea ondertussen dat het iets met die aanval te maken zou hebben. Daaromtrent was de afgelopen dagen heel wat speculatie.

Het PlayStation Network kampt als gevolg van een vermeende cyberaanval met een aantal problemen die gamers verhinderen om in te loggen op het netwerk of in online games. De aanval is opgeëist door het hackerscollectief Lizard Squad: dezelfde groep die vorige week nog de Xbox Live dienst van Microsoft viseerde. Sony erkent in een tweet dat er netwerkproblemen zijn, maar heeft nog niet officieel bevestigd dat die problemen ook echt het gevolg zijn van een cyberaanval.Het is ondertussen niet meer bij te houden hoeveel cyberaanvallen Sony de afgelopen maanden - zelfs jaren - te verwerken kreeg. Nadat pas nog Sony Pictures gehackt werd, is het vandaag opnieuw de beurt aan het PlayStation-netwerk. Eind april 2011 moest Sony al het interactieve netwerk van zijn spelconsole PlayStation sluiten nadat hackers persoonlijke gegevens hadden bemachtigd van miljoenen gebruikers. In de nasleep ervan werd toen trouwens het management herschikt.Wat betreft de recente hack van Sony Pictures, ontkent Noord-Korea ondertussen dat het iets met die aanval te maken zou hebben. Daaromtrent was de afgelopen dagen heel wat speculatie.