Het Scarlet-netwerk heeft vorige vrijdag er ruim een uur uitgelegen. Geen stroomproblemen deze keer, maar een "configuratiefout".

"Het was een 'normaal' probleem", licht Marnix Kuypers toe, marketing & sales director bij Scarlet. "Een configuratiefout tussen ons netwerk en dat van een klant. Geen stroomprobleem dus, maar iets dat elke andere provider kan overkomen. Het was ook meteen opgelost. Na een uur waren we weer draaiende." Volgens Kuypers zouden vooral de ISP-klanten last hebben gehad van de panne.

Panne nummer elfendertig, dat ontkent Kuypers niet. "Maar het had niks met de stroomproblemen uit het verleden te maken. Dat mag normaal niet meer voorkomen. Als deze kleine panne op een ander moment zou zijn voorgevallen, had u me waarschijnlijk nooit gebeld." Eind juli lag het Scarlet-datacenter in Vilvoorde een hele dag op apegapen na een misgelopen onderhoud van de stroominstallaties. Dat onderhoud was al een noodzakelijk gevolg na een reeks stroompannes van het Scarlet-datacenter eind april en begin mei. Vandaag zou het datacenter 2 afzonderlijke elektriciteitstoevoeren hebben, met elk nog eens een back-up.

John Myklebust, director datacenter services bij Belgacom, betreurt de vele pannes bij Scarlet, maar schuift de verantwoordelijkheid door naar de klanten van het datacenter. "Als de klanten niet kunnen leven met een downtime van pakweg vijf uur, dan hadden ze in de eerste plaats niét moeten kiezen voor het Scarlet-datacenter", klinkt het. "Er zijn betere oplossingen als business continuity voorop staat, maar toch hebben sommige klanten allicht omwille van de prijs toch voor Scarlet gekozen." Myklebust voegt daar nog aan toe dat sinds de overname van Scarlet door Belgacom er nog niet aan de operationele leiding van het datacenter geraakt is, maar erkent dat er op termijn iets moet gebeuren. "De plannen hieromtrent worden nu door de vele incidenten vervroegd herbekeken", aldus nog Myklebust die verder niet in detail wil treden.

Het Scarlet-netwerk heeft vorige vrijdag er ruim een uur uitgelegen. Geen stroomproblemen deze keer, maar een "configuratiefout". "Het was een 'normaal' probleem", licht Marnix Kuypers toe, marketing & sales director bij Scarlet. "Een configuratiefout tussen ons netwerk en dat van een klant. Geen stroomprobleem dus, maar iets dat elke andere provider kan overkomen. Het was ook meteen opgelost. Na een uur waren we weer draaiende." Volgens Kuypers zouden vooral de ISP-klanten last hebben gehad van de panne. Panne nummer elfendertig, dat ontkent Kuypers niet. "Maar het had niks met de stroomproblemen uit het verleden te maken. Dat mag normaal niet meer voorkomen. Als deze kleine panne op een ander moment zou zijn voorgevallen, had u me waarschijnlijk nooit gebeld." Eind juli lag het Scarlet-datacenter in Vilvoorde een hele dag op apegapen na een misgelopen onderhoud van de stroominstallaties. Dat onderhoud was al een noodzakelijk gevolg na een reeks stroompannes van het Scarlet-datacenter eind april en begin mei. Vandaag zou het datacenter 2 afzonderlijke elektriciteitstoevoeren hebben, met elk nog eens een back-up. John Myklebust, director datacenter services bij Belgacom, betreurt de vele pannes bij Scarlet, maar schuift de verantwoordelijkheid door naar de klanten van het datacenter. "Als de klanten niet kunnen leven met een downtime van pakweg vijf uur, dan hadden ze in de eerste plaats niét moeten kiezen voor het Scarlet-datacenter", klinkt het. "Er zijn betere oplossingen als business continuity voorop staat, maar toch hebben sommige klanten allicht omwille van de prijs toch voor Scarlet gekozen." Myklebust voegt daar nog aan toe dat sinds de overname van Scarlet door Belgacom er nog niet aan de operationele leiding van het datacenter geraakt is, maar erkent dat er op termijn iets moet gebeuren. "De plannen hieromtrent worden nu door de vele incidenten vervroegd herbekeken", aldus nog Myklebust die verder niet in detail wil treden.