De internettelefoondienst Skype is voor de tweede keer in minder dan twee weken gecrasht. Gebruikers konden dinsdagmiddag niet inloggen.

Intussen "zijn de problemen gestabiliseerd en is het herstel aan de gang", meldt persverantwoordelijke Peter Parkes van Skype op de HeartBeatwebsite, die de status van het netwerk aangeeft. De crash deed zich voor kort na de middag. Configuratieproblemen zouden de oorzaak zijn van de storing. Skype oogstte bij gebruikers veel kritiek nadat het bedrijf op Twitter had verklaard dat slechts een "klein" aantal gebruikers getroffen werd.

Op 26 mei crashte Skype ook al, en op de vooravond van Kerstmis vorig jaar beleefde de beldienst een van haar zwaarste technische storingen ooit. Miljoenen gebruikers konden twee dagen lang geen gebruik maken van de voipdienst. Softwarefouten lagen toen aan de basis.

Recent nam technologiereus Microsoft Skype over voor 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) cash. Daarbij zijn ook de schulden inbegrepen, zo'n 775 miljoen dollar. Skype, dat nog geen tien jaar bestaat, wisselde zo voor de derde keer van eigenaar.

Skype claimt meer dan 660 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben, onder wie zo'n 170 miljoen actief. Recent werd een nieuw record van 30 miljoen gebruikers tegelijkertijd online opgetekend.

Bron: Belga

De internettelefoondienst Skype is voor de tweede keer in minder dan twee weken gecrasht. Gebruikers konden dinsdagmiddag niet inloggen. Intussen "zijn de problemen gestabiliseerd en is het herstel aan de gang", meldt persverantwoordelijke Peter Parkes van Skype op de HeartBeatwebsite, die de status van het netwerk aangeeft. De crash deed zich voor kort na de middag. Configuratieproblemen zouden de oorzaak zijn van de storing. Skype oogstte bij gebruikers veel kritiek nadat het bedrijf op Twitter had verklaard dat slechts een "klein" aantal gebruikers getroffen werd. Op 26 mei crashte Skype ook al, en op de vooravond van Kerstmis vorig jaar beleefde de beldienst een van haar zwaarste technische storingen ooit. Miljoenen gebruikers konden twee dagen lang geen gebruik maken van de voipdienst. Softwarefouten lagen toen aan de basis. Recent nam technologiereus Microsoft Skype over voor 8,5 miljard dollar (5,9 miljard euro) cash. Daarbij zijn ook de schulden inbegrepen, zo'n 775 miljoen dollar. Skype, dat nog geen tien jaar bestaat, wisselde zo voor de derde keer van eigenaar. Skype claimt meer dan 660 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben, onder wie zo'n 170 miljoen actief. Recent werd een nieuw record van 30 miljoen gebruikers tegelijkertijd online opgetekend. Bron: Belga