De nieuwe standaard zou gebaseerd worden op het internetprotocol en zonder licentiekosten voor iedereen beschikbaar zijn, zo deelden de betrokken bedrijven mee. Bij de leden van die werkgroep zijn onder anderen ook Ikea, Samsung's thuisnetwerker SmartThings, chipspecialist NXP en de Philips-divisie van geconnecteerde "Hue"-lampen Signify.

De consument zal nog niet meteen van de nieuwe standaard kunnen genieten. De werkgroep wil tegen eind volgend jaar de specificaties vastleggen. De betrokken bedrijven verbinden zich er ook toe om de huidige apparaten te blijven ondersteunen.

De nieuwe standaard zou gebaseerd worden op het internetprotocol en zonder licentiekosten voor iedereen beschikbaar zijn, zo deelden de betrokken bedrijven mee. Bij de leden van die werkgroep zijn onder anderen ook Ikea, Samsung's thuisnetwerker SmartThings, chipspecialist NXP en de Philips-divisie van geconnecteerde "Hue"-lampen Signify. De consument zal nog niet meteen van de nieuwe standaard kunnen genieten. De werkgroep wil tegen eind volgend jaar de specificaties vastleggen. De betrokken bedrijven verbinden zich er ook toe om de huidige apparaten te blijven ondersteunen.