Snowball, zoals de kist heet, is een grijze plastic bak met handvaten die zo'n 50 pond (22,7 kilo) weegt. Je kan tot 50 terabyte aan data opslaan via een 10 Gbps netwerkaansluiting. De kist zou alle weersomstandigheden kunnen doorstaan, inclusief een stevige val. Dat betekent dat je ze ook niet moet inpakken om te verzenden.

De cloudgigant is zeker niet de eerste die toelaat dat je grote hoeveelheden data per koerier naar het datacenter stuurt, maar het is wel opmerkelijk dat Amazon speciaal hardware ontwikkelt om dat proces te versnellen. Om een Snowball te huren betaal je 200 dollar plus verzendkosten.

Snowball, zoals de kist heet, is een grijze plastic bak met handvaten die zo'n 50 pond (22,7 kilo) weegt. Je kan tot 50 terabyte aan data opslaan via een 10 Gbps netwerkaansluiting. De kist zou alle weersomstandigheden kunnen doorstaan, inclusief een stevige val. Dat betekent dat je ze ook niet moet inpakken om te verzenden.De cloudgigant is zeker niet de eerste die toelaat dat je grote hoeveelheden data per koerier naar het datacenter stuurt, maar het is wel opmerkelijk dat Amazon speciaal hardware ontwikkelt om dat proces te versnellen. Om een Snowball te huren betaal je 200 dollar plus verzendkosten.