Voor elke 100 gedrukte boeken vliegen er bij online verkoper 105 e-boeken voor de Kindle de deur uit.

Dat blijkt uit een mededeling van Amazon.com. De webwinkel bracht in 2007 zijn eigen e-reader Kindle op de markt. Sindsdien verkopen e-boeken er als zoete broodjes. Midden vorig jaar werden al meer e-boeken verkocht dan hardcovers. Begin dit jaar moesten de paperbacks eraan geloven. Nu verkoopt Amazon.com meer e-books dan alle verkochte papieren boeken bij elkaar opgeteld.

"We hadden de hoop dat dit zou gebeuren, maar we hadden nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", zegt Jeff Bezos, ceo van Amazon.com, in een persbericht. "We verkopen al vijftien jaar papieren boeken en Kindle-boeken nauwelijks vier jaar." Een belangrijke impuls was de lancering van een goedkoper Kindle voor 114 dollar.

Overigens wil Amazon.com in de toekomst ook het epub-formaat voor e-boeken ondersteunen. Daardoor wordt het e-boekaanbod bij Amazon.com nog een pak groter en wordt de Kindle waarschijnlijk nog interessanter voor mensen die elektronisch boeken willen gaan lezen. Vandaag ondersteunt de Kindle het eigen mobi-formaat, naast text, html en pdf.

Voor elke 100 gedrukte boeken vliegen er bij online verkoper 105 e-boeken voor de Kindle de deur uit. Dat blijkt uit een mededeling van Amazon.com. De webwinkel bracht in 2007 zijn eigen e-reader Kindle op de markt. Sindsdien verkopen e-boeken er als zoete broodjes. Midden vorig jaar werden al meer e-boeken verkocht dan hardcovers. Begin dit jaar moesten de paperbacks eraan geloven. Nu verkoopt Amazon.com meer e-books dan alle verkochte papieren boeken bij elkaar opgeteld. "We hadden de hoop dat dit zou gebeuren, maar we hadden nooit gedacht dat het zo snel zou gaan", zegt Jeff Bezos, ceo van Amazon.com, in een persbericht. "We verkopen al vijftien jaar papieren boeken en Kindle-boeken nauwelijks vier jaar." Een belangrijke impuls was de lancering van een goedkoper Kindle voor 114 dollar. Overigens wil Amazon.com in de toekomst ook het epub-formaat voor e-boeken ondersteunen. Daardoor wordt het e-boekaanbod bij Amazon.com nog een pak groter en wordt de Kindle waarschijnlijk nog interessanter voor mensen die elektronisch boeken willen gaan lezen. Vandaag ondersteunt de Kindle het eigen mobi-formaat, naast text, html en pdf.