De online marktplaats klaagt mensen aan die via de website Fiverr.com - die mensen taken uit laat voeren tegen betaling - aanboden nepreviews te schrijven. Op de website werden 5 sterren reviews aangeboden vanaf 5 dollar.

Amazon weet niet wie de personen zijn die de diensten aanboden, dus start de rechtszaak tegen anonieme gebruikers.

In april startte de Amerikaanse internetgigant al rechtszaken tegen diverse websites voor het verkopen van nepreviews. Het ging toen om websites als buyamazonreviews.com, bayreviews.net en buyreviewsnow.com. De meeste van die sites zijn inmiddels offline.

Deze rechtszaak is bedoeld om de individuele 'nepreviewers' aan te pakken.

De online marktplaats klaagt mensen aan die via de website Fiverr.com - die mensen taken uit laat voeren tegen betaling - aanboden nepreviews te schrijven. Op de website werden 5 sterren reviews aangeboden vanaf 5 dollar. Amazon weet niet wie de personen zijn die de diensten aanboden, dus start de rechtszaak tegen anonieme gebruikers. In april startte de Amerikaanse internetgigant al rechtszaken tegen diverse websites voor het verkopen van nepreviews. Het ging toen om websites als buyamazonreviews.com, bayreviews.net en buyreviewsnow.com. De meeste van die sites zijn inmiddels offline.Deze rechtszaak is bedoeld om de individuele 'nepreviewers' aan te pakken.