Amazon zal de 100.000 busjes van Rivian gebruiken voor de zogeheten 'laatste mijl', de rit van een sorteercentrum of distributiepunt naar de voordeur van de klant. De eerste busjes worden naar verwachting in 2021 geleverd en eind 2022 wil Amazon er al 10.000 rond hebben rijden.

Rivian is een start-up die een elektrische pick-up in ontwikkeling heeft. Daarvan zijn alleen nog testversies gebouwd. Het nieuwe busje gaat de onderneming speciaal voor Amazon bouwen. De techreus is een van de investeerders in Rivian.

Amazon zal de 100.000 busjes van Rivian gebruiken voor de zogeheten 'laatste mijl', de rit van een sorteercentrum of distributiepunt naar de voordeur van de klant. De eerste busjes worden naar verwachting in 2021 geleverd en eind 2022 wil Amazon er al 10.000 rond hebben rijden.Rivian is een start-up die een elektrische pick-up in ontwikkeling heeft. Daarvan zijn alleen nog testversies gebouwd. Het nieuwe busje gaat de onderneming speciaal voor Amazon bouwen. De techreus is een van de investeerders in Rivian.