De overname past in de onstilbare honger naar streamingcontent bij Amerikaanse media- en internetbedrijven. Voor Amazon gaat het om zijn grootste overname ooit sinds die van supermarktketen Whole Foods in 2017, voor 13,7 miljard dollar.

Bond en Rocky

Metro-Goldwyn-Mayer, dat in handen was van hefboomfondsen, heeft een grote catalogus aan blockbusters, zoals James Bond en Rocky. Amazon, dat 200 miljoen Prime-klanten telt, stond onder druk op de streamingmarkt door de komst van nieuwe spelers als HBO Max en Disney+. Vorige week werd nog de fusie tussen WarnerMedia en Discovery aangekondigd. De webwinkel heeft al een eigen filmstudio, maar kan nu een pak bekende inhoud toevoegen.

De overname past in de onstilbare honger naar streamingcontent bij Amerikaanse media- en internetbedrijven. Voor Amazon gaat het om zijn grootste overname ooit sinds die van supermarktketen Whole Foods in 2017, voor 13,7 miljard dollar.Metro-Goldwyn-Mayer, dat in handen was van hefboomfondsen, heeft een grote catalogus aan blockbusters, zoals James Bond en Rocky. Amazon, dat 200 miljoen Prime-klanten telt, stond onder druk op de streamingmarkt door de komst van nieuwe spelers als HBO Max en Disney+. Vorige week werd nog de fusie tussen WarnerMedia en Discovery aangekondigd. De webwinkel heeft al een eigen filmstudio, maar kan nu een pak bekende inhoud toevoegen.