Amazon neemt smarthome-bedrijf Blink over

© REUTERS
Sebastien Marien Redacteur bij Trends/Kanaal Z

Amazon heeft 90 miljoen dollar neergelegd voor Blink, een fabrikant van IoT-apparaten. Het bedrijf heeft een aantal troeven op tafel die bijzonder interessant kunnen zijn voor de e-commerce-gigant.

Amazon heeft voor een som van 90 miljoen Blink gekocht, een fabrikant van smarthome-technologie. Dat weet Reuters. Het bedrijf is als start-up begonnen in 2014 met een Kickstarter-campagne voor een slimme beveiligingscamera met een bewegingssensor. Ondertussen heeft Blink ook een slimme deurbel op de markt gebracht, en werkt het aan een eigen beveiligingssysteem.

Interessant aan Blink is de energiezuinigheid van de chips waarmee haar slimme apparaten werken. Zo kan een slimme beveiligingscamera die live beelden naar je smartphone streamt, maar liefst een heel jaar werken op twee AA-batterijen. Hoewel Amazon zelf al gelijkaardige smarthome-producten op de markt heeft, kan de technologie van Blink dus een meerwaarde bieden. Amazon’s Cloud Cam en de Amazon Echo werken namelijk momenteel op netstroom.

Verder past Blink ook binnen het Amazon Key-project. Het bedrijf van Jeff Bezos wil daarmee pakjes rechtstreeks bij klanten aan huis leveren. Ip-camera’s en een slim deurslot zorgen voor de veiligheid. Momenteel zijn de huidige smarthome-producten van Blink al compatibel met Amazon Alexa. Voorlopig brengt het bedrijf nog producten uit onder haar eigen merknaam, maar in de toekomst zal dat misschien veranderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content