Tot nu toe bood Amazon enkel muziekstreaming tegen betaling aan, met een uitzondering voor klanten die over een slimme Echo-luidspreker beschikten. Nu kan het ook gratis - met advertenties - op onder andere toestellen van Apple en Android en via de webbrowser. Dat maakt Amazon bekend in een blog.

De dienst is wel beperkter dan bij Spotify. Zo kunnen geen afzonderlijke liedjes afgespeeld worden. Het blijft beperkt tot een ruime selectie van playlists. Het is niet duidelijk wanneer de gratis optie in België beschikbaar zal zijn.

Ook uit China dreigt er extra concurrentie voor Spotify te komen. ByteDance, het Chinese bedrijf achter de populaire videoapp Tiktok, zou plannen hebben om een eigen muziekstreamingdienst op te richten.

Tot nu toe bood Amazon enkel muziekstreaming tegen betaling aan, met een uitzondering voor klanten die over een slimme Echo-luidspreker beschikten. Nu kan het ook gratis - met advertenties - op onder andere toestellen van Apple en Android en via de webbrowser. Dat maakt Amazon bekend in een blog.De dienst is wel beperkter dan bij Spotify. Zo kunnen geen afzonderlijke liedjes afgespeeld worden. Het blijft beperkt tot een ruime selectie van playlists. Het is niet duidelijk wanneer de gratis optie in België beschikbaar zal zijn.Ook uit China dreigt er extra concurrentie voor Spotify te komen. ByteDance, het Chinese bedrijf achter de populaire videoapp Tiktok, zou plannen hebben om een eigen muziekstreamingdienst op te richten.