Om klanten van AWS, Amazon's 'Platform-as-a-Service' in levenden lijve te kunnen bijstaan, komt Amazon met een kantoor naar België. Het zal in 2017 openen ergens in Brussel en ondersteuning bieden voor zowel overheidsorganisaties als grote en kleine bedrijven die met AWS willen werken.

Amazon Web Services biedt klanten al tien jaar een schaalbaar cloudplatform aan waarop ze zelf hun applicaties kunnen bouwen. Onder meer de Belgische start-up Smappee is klant, net als bekendere groten zoals Spotify of Zalando. Maar in Brussel is er natuurlijk ook een grote markt aan overheidsdiensten, voor België en Europa, die Amazon met het kantoor wilt bedienen. "We zien dat organisaties in België er snel bij zijn om de cloud aan te gebruiken," zegt Max Peterson, hoofd van EMEA public sector bij AWS in een persbericht, "in Brussel zijn een groot aantal instellingen van de Europese Unie gevestigd en door een AWS-kantoor naar België te brengen, willen we die organisaties ondersteunen[...]. Cloud is een belangrijke catalyst voor organisaties in de publieke sector en voor zowel grote als kleine bedrijven, in alle sectoren, om geld te besparen en innovatieve digitale oplossingen te leveren [...]."

Om klanten van AWS, Amazon's 'Platform-as-a-Service' in levenden lijve te kunnen bijstaan, komt Amazon met een kantoor naar België. Het zal in 2017 openen ergens in Brussel en ondersteuning bieden voor zowel overheidsorganisaties als grote en kleine bedrijven die met AWS willen werken. Amazon Web Services biedt klanten al tien jaar een schaalbaar cloudplatform aan waarop ze zelf hun applicaties kunnen bouwen. Onder meer de Belgische start-up Smappee is klant, net als bekendere groten zoals Spotify of Zalando. Maar in Brussel is er natuurlijk ook een grote markt aan overheidsdiensten, voor België en Europa, die Amazon met het kantoor wilt bedienen. "We zien dat organisaties in België er snel bij zijn om de cloud aan te gebruiken," zegt Max Peterson, hoofd van EMEA public sector bij AWS in een persbericht, "in Brussel zijn een groot aantal instellingen van de Europese Unie gevestigd en door een AWS-kantoor naar België te brengen, willen we die organisaties ondersteunen[...]. Cloud is een belangrijke catalyst voor organisaties in de publieke sector en voor zowel grote als kleine bedrijven, in alle sectoren, om geld te besparen en innovatieve digitale oplossingen te leveren [...]."