Amazon, Oracle en SAP zijn de best presterende technologiebedrijven. Dat blijkt uit de Infotech top 100 van BusinessWeek.

Niet Google (pas 37ste), maar Amazon is volgens BusinessWeek het bedrijf dat in 2008 het best presteerde. Het tijdschrift berekent dat op basis van de financiële resultaten, de winst voor de aandeelhouders en de omzetgroei. Amazon groeide vorig jaar met 25 procent. Het wordt gevolgd door Oracle en SAP. IBM is vijfde.

Opvallend op de zevende stek is het Taiwanese Quanta Computers dat zich vooral toelegt op netbooks. Quanta maakt onder andere de 100 dollar laptop voor het [One Laptop Per Child-project]. Het maakt tevens toestellen voor HP en andere leveranciers.

Nog in de top 100 staan Acer (11), Accenture (12), HTC (13), RIM (14), Apple (19), HP (20), het Zuid-Afrikaanse Dimension Data (21) en Microsoft (22).

Amazon, Oracle en SAP zijn de best presterende technologiebedrijven. Dat blijkt uit de Infotech top 100 van BusinessWeek. Niet Google (pas 37ste), maar Amazon is volgens BusinessWeek het bedrijf dat in 2008 het best presteerde. Het tijdschrift berekent dat op basis van de financiële resultaten, de winst voor de aandeelhouders en de omzetgroei. Amazon groeide vorig jaar met 25 procent. Het wordt gevolgd door Oracle en SAP. IBM is vijfde. Opvallend op de zevende stek is het Taiwanese Quanta Computers dat zich vooral toelegt op netbooks. Quanta maakt onder andere de 100 dollar laptop voor het [One Laptop Per Child-project]. Het maakt tevens toestellen voor HP en andere leveranciers. Nog in de top 100 staan Acer (11), Accenture (12), HTC (13), RIM (14), Apple (19), HP (20), het Zuid-Afrikaanse Dimension Data (21) en Microsoft (22).