Goed nieuws voor wie regelmatig iets bestelt bij Amazon.fr. De webwinkel breidt zijn Premium programma (ook bekend als Amazon Prime) uit naar België. Dat wil zeggen dat je voor 49 euro per jaar gratis verzending binnen een dag krijgt en ook een half uur sneller toegang krijgt tot zogenaamde flash sales.

Ook krijgen leden toegang tot de Kindle Owners Lending Library, waar je gratis een miljoen boeken kan uitlenen en is er onbeperkte opslag van foto's op Amazon Cloud Drive. 18- tot 24-jarigen betalen 24 euro voor in hun eerste jaar.

"Met Premium wordt verzending binnen een dag geen luxe meer voor af en toe, maar dagelijkse praktijk. We zijn blij dat we dit voordeel nu ook kunnen bieden aan klanten in België." aldus Michael Pasch, directeur van Premium Europa in een verklaring. Volgens Amazon krijgt het al een tijdje de vraag van klanten wanneer Amazon Premium naar België zou komen.

Amazon is een van oudste en grootste e-commerce spelers ter wereld maar in tegenstelling tot Nederland, Duitsland of Frankrijk is er (nog) geen Amazon.be. Het premium lidmaatschap is vooral interessant voor wie meermaals per jaar iets koopt op de site en zo de verzendkosten wil drukken. Het bedrijf is daarin trouwens niet de enige, zo kan je vandaag bij verschillende Europese webshops (Coolblue, Vandenborre enz...) helemaal gratis laten leveren (zonder extra lidmaatschap). Mogelijk heeft dat Amazon mee beïnvloed om zijn programma naar ons land uit te breiden.

Update 15.30 uur

De aankondiging van Amazon Prime is er voor België enkel via Amazon.fr en slaat dus niet op andere Amazon-sites zoals .com of .co.uk. We hebben dit ter veruidelijking aangepast in het artikel.

Goed nieuws voor wie regelmatig iets bestelt bij Amazon.fr. De webwinkel breidt zijn Premium programma (ook bekend als Amazon Prime) uit naar België. Dat wil zeggen dat je voor 49 euro per jaar gratis verzending binnen een dag krijgt en ook een half uur sneller toegang krijgt tot zogenaamde flash sales.Ook krijgen leden toegang tot de Kindle Owners Lending Library, waar je gratis een miljoen boeken kan uitlenen en is er onbeperkte opslag van foto's op Amazon Cloud Drive. 18- tot 24-jarigen betalen 24 euro voor in hun eerste jaar."Met Premium wordt verzending binnen een dag geen luxe meer voor af en toe, maar dagelijkse praktijk. We zijn blij dat we dit voordeel nu ook kunnen bieden aan klanten in België." aldus Michael Pasch, directeur van Premium Europa in een verklaring. Volgens Amazon krijgt het al een tijdje de vraag van klanten wanneer Amazon Premium naar België zou komen.Amazon is een van oudste en grootste e-commerce spelers ter wereld maar in tegenstelling tot Nederland, Duitsland of Frankrijk is er (nog) geen Amazon.be. Het premium lidmaatschap is vooral interessant voor wie meermaals per jaar iets koopt op de site en zo de verzendkosten wil drukken. Het bedrijf is daarin trouwens niet de enige, zo kan je vandaag bij verschillende Europese webshops (Coolblue, Vandenborre enz...) helemaal gratis laten leveren (zonder extra lidmaatschap). Mogelijk heeft dat Amazon mee beïnvloed om zijn programma naar ons land uit te breiden.Update 15.30 uurDe aankondiging van Amazon Prime is er voor België enkel via Amazon.fr en slaat dus niet op andere Amazon-sites zoals .com of .co.uk. We hebben dit ter veruidelijking aangepast in het artikel.