Webverkoper Amazon start nog deze zomer met de verkoop van zelfgebouwde tablets die onder eigen merknaam worden verkocht. Het bedrijf verwacht in 2011 wereldwijd ruim vier miljoen tablets, die zouden draaien op Google Android, te verkopen.

Amazon start ergens in augustus of september 2011 met de verkoop van tablets, zo melden Taiwanese componentenleveranciers. Quanta Computers gaat de tablets voor Amazon assembleren.

De Amazon-tablet gebruikt een processor van Texas Instruments, een aanraakscherm van het Taiwanese Wintek en een lcd-driver van ILI Technology. Naar verluidt werkt de Amazon-tablet op Google's Android-besturingssysteem.

De tablet van Amazon neemt het op tegen de Apple iPad, waarvan er 20 miljoen exemplaren zijn verkocht.

In samenwerking met Computable

Webverkoper Amazon start nog deze zomer met de verkoop van zelfgebouwde tablets die onder eigen merknaam worden verkocht. Het bedrijf verwacht in 2011 wereldwijd ruim vier miljoen tablets, die zouden draaien op Google Android, te verkopen. Amazon start ergens in augustus of september 2011 met de verkoop van tablets, zo melden Taiwanese componentenleveranciers. Quanta Computers gaat de tablets voor Amazon assembleren. De Amazon-tablet gebruikt een processor van Texas Instruments, een aanraakscherm van het Taiwanese Wintek en een lcd-driver van ILI Technology. Naar verluidt werkt de Amazon-tablet op Google's Android-besturingssysteem. De tablet van Amazon neemt het op tegen de Apple iPad, waarvan er 20 miljoen exemplaren zijn verkocht. In samenwerking met Computable