De onlinewinkel Amazon heeft voor het eerst in zijn geschiedenis meer elektronische boeken verkocht dan papieren versies. Dat maakte het bedrijf zelf bekend.

Het record werd afgelopen vrijdag opgetekend, op kerstdag. Blijkbaar hebben heel wat mensen een Amazon Kindle ontvangen als kerstgeschenk.

Volgens Amazon is de e-reader zowat het best verkopende item binnen de groep, maar precieze verkoopcijfers worden niet vrijgegeven.

De drukste verkoopdag ooit voor Amazon dateert van 14 december, toen wereldwijd 9,5 miljoen klanten inlogden op de webwinkel. Per seconde werden maar liefst 110 items verkocht.

Bron: Belga

De onlinewinkel Amazon heeft voor het eerst in zijn geschiedenis meer elektronische boeken verkocht dan papieren versies. Dat maakte het bedrijf zelf bekend. Het record werd afgelopen vrijdag opgetekend, op kerstdag. Blijkbaar hebben heel wat mensen een Amazon Kindle ontvangen als kerstgeschenk. Volgens Amazon is de e-reader zowat het best verkopende item binnen de groep, maar precieze verkoopcijfers worden niet vrijgegeven. De drukste verkoopdag ooit voor Amazon dateert van 14 december, toen wereldwijd 9,5 miljoen klanten inlogden op de webwinkel. Per seconde werden maar liefst 110 items verkocht. Bron: Belga