Amazon heeft met de update gegevens als openingstijden, adressen en telefoonnummers van meer dan een miljoen bedrijven toegevoegd aan haar virtuele assistent Alexa. De update is mogelijk dankzij een nieuwe samenwerking tussen Amazon en Yext Inc, een bedrijf dat bedrijfsgegevens levert die ook worden gebruikt door Google en Facebook.

Eerder ging Amazon al een samenwerking aan met Yelp, een website waar mensen recensies achterlaten van restaurants. Daardoor kunnen mensen aan Alexa vragen waar ze bijvoorbeeld het beste hamburgerrestaurant in de buurt kunnen vinden. Alexa bepaalt dan op basis van de Yelp-recensies waar je het beste naar toe kunt.

Amazon heeft met de update gegevens als openingstijden, adressen en telefoonnummers van meer dan een miljoen bedrijven toegevoegd aan haar virtuele assistent Alexa. De update is mogelijk dankzij een nieuwe samenwerking tussen Amazon en Yext Inc, een bedrijf dat bedrijfsgegevens levert die ook worden gebruikt door Google en Facebook.Eerder ging Amazon al een samenwerking aan met Yelp, een website waar mensen recensies achterlaten van restaurants. Daardoor kunnen mensen aan Alexa vragen waar ze bijvoorbeeld het beste hamburgerrestaurant in de buurt kunnen vinden. Alexa bepaalt dan op basis van de Yelp-recensies waar je het beste naar toe kunt.