Het bedrijf zou volgens diezelfde bedrijfsbronnen die de krant citeert ook drive-ins plannen, waar klanten dan hun bestelde voedingsmiddelen snel kunnen afhalen. Voor die drive-ins zou Amazon aan nummerplaatherkenning werken, om de wachttijden in te korten.

Volgens The Wall Street Journal zijn de plannen intern bekend als 'project Como'. De supermarkten zouden eerst enkel toegankelijk zijn voor de klanten van Amazon Fresh. Die dienst, momenteel alleen beschikbaar in de VS en Londen, levert nu al bestellingen van verse voeding op vaste tijdstippen. Amazon Fresh is beschikbaar voor 15 dollar per maand voor de leden van Prime, eveneens een betalende Amazondienst.

Met eigen supermarkten zou Amazon alvast de strijd aangaan met Walmart en de andere grote supermarktketens in de VS. Die bedrijven voelen nu al de verhoogde online concurrentie.

Amazon weigerde verdere commentaar. Het bedrijf heeft in de VS al enkele eigen boekenwinkels. (Belga/KVDA)

Het bedrijf zou volgens diezelfde bedrijfsbronnen die de krant citeert ook drive-ins plannen, waar klanten dan hun bestelde voedingsmiddelen snel kunnen afhalen. Voor die drive-ins zou Amazon aan nummerplaatherkenning werken, om de wachttijden in te korten. Volgens The Wall Street Journal zijn de plannen intern bekend als 'project Como'. De supermarkten zouden eerst enkel toegankelijk zijn voor de klanten van Amazon Fresh. Die dienst, momenteel alleen beschikbaar in de VS en Londen, levert nu al bestellingen van verse voeding op vaste tijdstippen. Amazon Fresh is beschikbaar voor 15 dollar per maand voor de leden van Prime, eveneens een betalende Amazondienst. Met eigen supermarkten zou Amazon alvast de strijd aangaan met Walmart en de andere grote supermarktketens in de VS. Die bedrijven voelen nu al de verhoogde online concurrentie. Amazon weigerde verdere commentaar. Het bedrijf heeft in de VS al enkele eigen boekenwinkels. (Belga/KVDA)